Yazıyı kim buldu, nasıl bulundu

Yazıyı kim buldu, nasıl bulundu, hiyeroglif yazı ne zaman, nerede ve hangi uygarlık tarafından icat edildi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yazının buluşu dil tarihçileri ve epigrafistler tarafından sıkça incelenen bir konudur. Yazı Anadolu tarihinin önemli uygarlıklarından birisi olan Sümerler tarafından bulunmuştur. Sümerler tarafından bulunan ilk yazı, çivilerin üzerine yazılan sembollerle oluşturan çivi yazılardır.

Hiyeroglif yazı ne zaman, nasıl ve hangi uygarlık tarafından bulunmuştur

Sümerlerin bulduğu çivi yazısının arkasına bulunan hiyeroglif yazı, dünya genelinde birden fazla uygarlık tarafından kullanılmış ve yazı tarihinde oldukça önemli bir yere sahip yazı türüdür. Hiyeroglif yazıyı tarihte ilk bulan Eski Mısır Uygarlığıdır. Hiyeroglif yazısı, basit küçük resimler çizerek oluşturulan bir yazı türüdür.

Eski Mısır'da Tanrı Toth yazının mucidi olarak kabul edilirdi. Toth'un hiyeroglif yazı ve çeviri konusunda uzman katipleri vardı. Hiyeroglif yazı yukarıdan aşağı doğru yahut soldan sağa doğru yazılırdı. Yazının yönü bakış ne tarafa ise öyle kabul edilirdi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri