Ödev cevabı kısaca,
Yavuz Sultan Selim, Mısır'ın fethi için Osmanlı ordusunu kullanmış ve 1517 yılında Kahire'yi ele geçirmiştir. Bu fetih, İslam dünyasının liderliğini Osmanlılara geçirmiş ve kutsal emanetlerin ele geçirilmesi gibi dini ve siyasi sonuçlar doğurmuştur. Mısır'ın fethi aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu'nun doğu topraklarını genişletmiştir.
Öncelikle Memlükler hazırlanmasın diye seferin İranlılar üzerine olduğunu bildirecek elçiler göndermiş, hafif toplarla sefer çıkmış, Donanma’yı Suriye üzerinden Mısır’a doğru harekete geçirmiştir. Ardından savaşta Avrupa’dan top alan Memlükler bu topları kullanamasın diye Memlükler’e yandan saldırarak hem Mercidabık’da hem de Ridaniye’de galip gelerek Mısır’ı almıştır.
Yavuz Sultan Selim, dokuzuncu padişah padişah olarak 1512-1520 tarihleri arasında padişahlık yapmıştır. Mısır’ın fethi ile Osmanlı’nın altın çağ yaşamasında önemli bir devri başlatmıştır. Yavuz Sultan Selim, doğu ve güne sınırlarının korunması için önemli hamleler yapmayı planlamıştır.
İran üzerine seferler yaparak öncelikli olarak doğu hattını korumak ardından batıya yönelmek istemiştir. Bu nedenle doğu seferlerine devam ederek Memluk Devleti’ne de son vermiş ve Mısır’ın fethedilmesini sağlayarak Hicaz bölgesini de Osmanlı’ya katmıştır. Kudüs, Mekke, Medine bu şekilde Osmanlı toprakları haline gelerek Hilafet de Osmanlı Devleti’ne geçmiştir. İstanbul hilafetin merkezi olmuştur.