Yaşadığınız çevrede hangi meslek gruplarına ihtiyaç duyuluyor

Yaşadığınız çevrede hangi meslek gruplarına ihtiyaç duyuluyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlarını hayatını devam ettirebilmek ve maddi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışması gerekmektedir. Bunları gerçekleştirebilmek için kişinin belli bir alanda aldığı eğitimler sonucu edindiği unvana ise meslek denir.

Ülkemizdeki ve dünyadaki meslek çeşitleri neredeyse aynıdır. Bazı meslekler dünyanın her yerinde icra edilebilirken bazıları ise sadece belli bölgelerde icra edilebilmektedir. Çünkü meslekler ihtiyaçlardan doğar. İnsanlar ihtiyaçları olan şeyleri karşılayabilmesi için gerekli meslek çalışanlarına başvurmaktadırlar. Kişinin tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşılaması mümkün olamadığı için mesleklere ihtiyaç vardır.

Meslek çeşitleri ve grupları hakkında bilgi edindikten sonra mesleklerin görevlerinin de bilinmesi gerekmektedir.

Doktor: İnsan sağlığındaki bozuklukları ve rahatsızlıkları tedavi eder. Gereken durumlarda hastaları ameliyat ederek iyileştirir.

Avukat: Mahkemelerde kişilerin haklarını savunarak hukuki kuralların uygulanmasını sağlar.

Polis: Kişilerin hak ve özgürlüklerinin korunup, toplumdaki düzenin sağlanabilmesi için hukuk kuralları çerçevesinde güvenlik hizmeti sunmasıyla görevlidir.

Öğretmen: Belirlenen eğitim hedeflerine uygun bir şekilde kişilere eğitim ve öğretim sunarak bilgi öğretmekle görevlidir.

Bankacı: Banka müşterilerinin parasal varlıklarıyla ilgili işlem yapma ve bankadan satın aldığı hizmetleri yönetmekle görevli kişidir.

Mühendis: Uzmanlık alanına göre sistemleri analiz ederek geliştirir ve değerlendirir. Makine mühendisi, tekstil mühendisi, maden mühendisi gibi birçok uzmanlık alanı vardır.

Aşçı: Kafe, restoran ve otel gibi mekanların mutfaklarında yemek yapan kişilerdir.

Mimar: Mimarlar eski yapıları restore eder ya da yeni inşa edilecek binaları tasarlar.

Terzi: Tekstil ürünlerinde meydana gelen hasarları diker, onarır ya da en baştan giysiler tasarlayarak diker.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri