Yardımlaşmanın önemi
Toplumlar yardımlaşma sayesinde ayakta durabilir ve gelişebilirler. Bir değer olarak yardımlaşmaya önem veren toplumlardaki insanlar birbirlerine daha çok bağlanır.
Yardım yapan kişiyle yardım yapılan kişi arasında sevgi ve kardeşlik bağı güçlenir. Yardım sayesinde topluma kazandırılan insanlar kin, haset, düşmanlık gibi bir takım kötü huylardan kurtulur. Yardımlaşma ile sorunları çözülen insanlar daha mutlu ve huzurlu bir hayat yaşar. Bu mutluluk ve huzur toplumun geneline yayılır.
Yoksullukla mücadele etmek, birlik ve beraberliği sağlamak, ekonomik olarak kalkınabilmek, manevi duygularımızı çoğaltmak, huzur ve mutluluk içinde yaşamımızı sürdürmek ancak yardımlaşma ile mümkün olabilir.
Yardımlaşma ve paylaşmanın önemi
Yardımlaşmanın sınırı yoktur. Zamanı ve anıda belirlenemez. Karşılıklı saygı kurallarına riayet ederek sevgi alıp sevgi vermekte bir yardımlaşmadır. Sevgi verelim sevgi alalım.
Aileden, toplumdan ve okuldan aldığımız eğitimin güzel düşünceye bağlı olarak içgüdüsel bir davranış biçimidir. Bunun açılımı ise maddi ve manevi yardımlaşma ve dayanışma ruhudur. Ferdin toplumsal oluşacak olan mahşeri vicdana iştirakidir.
Buda görüldüğü gibi bizim milletimizde var olan yüksek bir hassasiyettir. Olumsuzluklar karşısında bir yükseliş bir irtifadır. “Gönülden verilene paha biçilmez” yapılan tüm ilgi ve alakanın ve yardımın karşılıksız olduğunu gönlümüzün ve vicdanımızın sesini dinleyerek ferdi olarak beynimizden inkişaf eden his ve duyguların milli iradenin oluşumunda halkımızın ve insanlarımızın bu anlamda göstermiş olduğu olumlu tepkiler çok önemlidir. Önemi asla küçümsenemez. Karşılığında hiçbir beklentide olamaz.