Yaprak döken orman biyomu nerelerde görülür

Yaprak döken orman biyomu nedir, yaprak döken orman biyomu özellikleri nedir, nerelerde görülür ve hayvan türleri hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yıl boyunca nem ve yağışın fazla olduğu orta kuşağın kışların ılık, yazların serin geçtiği ılıman iklim bölgelerinde görülür. Bu biyom, orman altı florası bakımından zengin olup sonbaharda yapraklarını döken ağaçlardan oluşan ormanlara sahiptir.

Hayvan Türleri: Boz ayı, sincap, sansar, geyik, çakal, tilki, kartal, karaca, köstebek, gelincik, tavşan, yılan, kuş ve böcek türleri bunlardan bazılarıdır.

Yaprak döken ormanları, Kuzey Amerika’nın Doğu Bölgesinde, Avrupa’nın Batı Bölgesinde, Asya’nın Doğu Bölgesinde görülmektedir. Ülkemizde Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Fırtına Vadisi’nde yaprak döken ormanları görülür.

Yaz ve kış ayları arasındaki sıcaklık farkının fazla olması, ağaçların kışın yapraklarını dökülmesine sebep olur.Düzenli, bol yağışlı ve yaz aylarının uzun ve ılık olduğu orta enlemlerin ılıman kuşak özelliklerini göstermekte olan yaprak döken ormanları geniş yapraklı ağaçlar görülmektedir.Yaprak döken ormanları, ağaç türlerinin yan yana çok sıkı olarak duruyor olması biyomun en göze çarpan özelliğidir. Ağaçların alt kısmında çalı ve ot tabakası iyi gelişmektedir. Ağaç türleri kış soğuk kış koşullarına uyum sağlamak için kış mevsiminden önce yapraklarını döker, ilkbaharın gelmesiyle birlikte tekrar yapraklanmaya başlar.

Yaprak döken orman biyomunda sincap, geyik, tilki , ayı, ağaçkakan, kartal, ardıç kuşu gibi farklı kuş türleride yaşamaktadır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri