Ayva, kabızlığı önler. Bronşit ve öksürüğe iyi gelir. Çekirdekleri kaynatılıp içilirse göğsü yumuşatır. Damar sertliği ve karaciğer sağlığı için de faydalıdır. Tansiyonu düşürür ve safrayı düzene sokar. Sonbaharda görülen depresyonuna karşı yapraklarının çayı içilebilir.
Elma, kalbe yararlı flavonoidler ve antioksidanlar içerir. Vitamin kabukta bulunur. İyice yıkanarak kabuklu şekilde yenilmelidir.
Balık, ekim palamut, Kasım lüfer ise vaktidir. Haftada 2-3 defa balık tüketilmelidir. Zira içindeki vitamin ve mineraller özellikle gebelikte bebeğin gelişimine katkı sağlar. Kızartma yerine ızgara daha iyidir.
Bal kabağı, vitamin, mineral, diyet lifi, omega3 ve antioksidan kaynağı bal kabağı cilde iyi gelir. Betakaroten adlı maddeyi içeren bal kabağı, akciğer, kolon, mesane, serviks, meme ve cilt kanserine yakalanma ihtimalini de bir hayli azaltır.
Brüksel lahanası, iyi bir demir kaynağıdır. Başta kanser, hastalıklara karşı vücudun doğal savunma sisteminin hareketliliğini artırır. Bu sebzeyi 7 dakika buharda pişirip, yiyince en yüksek fayda sağlanır.
Karnabahar, içindeki fitokimyasallar sayesinde anti kanserojendir. Karnabahar salata, püre veya kıymalı yemek şeklinde kullanılabilir.
Turp, kökü iyi bir C vitamini kaynağı; yaprakları ise A, K vitamini ve folat zenginidir. Metal yerine seramik bıçak veya cam rende ile kesilmesi önerilir. Zeytinyağlı salatalarda kullanılabilir.
Taze ceviz ve fındık, çok iyi bir enerji kaynağıdır. Vücuda güç ve enerji verir, beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Kolesterolü düşürür. Her gün bir avuç yenilmesi yararlıdır.
Armut, bağırsak sağlığı için çok faydalıdır. Fırınlama veya haşlama yöntemi ile bir tatlı hâline getirilerek de tüketilebilir.
Nar, vücutta damar sağlığını, özellikle de kalbi korur ve tansiyonu düşürür. Narda 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunur. Doğal antioksidan diye bilinir.