Ödev cevabı kısaca,
Uygurlar, Hunlar ve Kök Türkler ekonomik, dinî ve kültürel açıdan farklılık göstermişlerdir. Uygurlar özellikle ticaret, ipek üretimi ve Budizm'e vurgu yapmışlardır. Hunlar göçebe yaşam tarzı ve Şamanizm/Tengricilik dinine odaklanmışlardır. Kök Türkler ise hayvancılık, geleneksel Türk dinleri ve Altay kültürüne önem vermişlerdir.
Uygurlar, yerleşik hayata geçen devlet olarak bilinmektedir. Bu nedenle tarım faaliyetlerine başlamışlardır. Budizmden etkilenerek Maniheizm dinini benimsemişlerdir. Bununla birlikte et yemeyi bırakıp tarım alanlarında gelişmeler sağlamışlardır. Bu da Türklerin kadim hayatında bazı değişimlerin gerçekleşmesine neden olmuştur.
Tarımla birlikte yerleşik hayata geçip toprağa bağlı yaşadıkları için mimari eserler vermeye başlamışlardır. Mimari eserler verirken de Türk kültür, örf, adet ve ananesinden beslenmişler, dönemin ihtiyaçlarına göre tapınaklar, hanlar, hamamlar, ticaret merkezleri kurmuşlardır. Uygur Devleti önemli bir devlet olarak siyasi, sosyal, askeri, iktisadi, kültürel kalkınmalar sağlayarak büyümüştür.