Ürünlerde yer alan karekod ve barkod nedir

Ürünlerde yer alan karekod ve barkodun ne anlama geldiği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Karekod Nedir?

Karekod, Japonya’da 1994 yılında Denso Wave tarafından geliştirilen, iki boyutlu bir koddur. Karekodlar, klasik barkodlardan farklı olarak iki yönde de veri depolayabilen, böylece daha fazla bilgi saklayabilen barkodlardır. Ürünlerin, parçaların bilgilerini ve özelliklerini saklayan bu teknoloji barkod teknolojisinin devamı niteliğindedir.

Ürünlerde yer alan karekod ve barkod, ürünler hakkında bilgi vermek, ürünlerin özelliklerini belirtmek, menşelerini bildirmek ve güvenliğini sağlamak içindir. Güvenilir ürün demek sağlıklı, kullanılabilir, tüketilebilir ürün demektir. Ucuz, kaliteli, rahat bir alışveriş için bu uygulamaların hemen her üründe yer alması gerekir.

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle beraber karekod ve barkod uygulamaları da başlamıştır. Akıllı cihazlar yardımıyla satın alınmak istenen ürün hakkında anında ve güvenilir bilgi edinmek ve karar vermek için bu uygulamaların kullanılmasında yarar vardır. Böylece daha güvenli bir alışverişin gerçekleşmesi mümkün hale gelir. Teknoloji bu bakımdan yararlıdır.

Karekodun Kullanıldığı Alanlar

Karekodlar, eczacılıktan otomotive, gıdadan imalat teknolojilerine birçok alanda kullanılmaktadır. Karekod teknolojisinin kullanıldığı  alanlardan bazı örnekler:

-  Website tanıtımlarında link bağlantısı verebilirsiniz.
-  Alışveriş ürünlerinde kullanılabilir.
-  Belirli kodlar ile SMS yollamak amaçlı kullanabilirsiniz.
-  Tabela ve reklamlarda kullanılabilir.
-  Bilet vb belgelerde kullanılabilir.
-  Tanıtım bilgileri için uzun uzun sayfalar yerine karekod kullanılabilir.
- İlaç küpürlerinde kullanılabilir.
- Fabrikalarda ve üretim tesislerinde hata tespiti ve parça, ürün izlenmesi için kullanılabilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sosyal Bilgiler Haberleri