Ülkemiz yeterince yeşil midir

Sizce ülkemiz yeterince yeşil midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hayır, ülkemiz yeterince yeşil değildir. Çünkü her yer beton yapılarla kaplı, her yerde bina var.

Ülkemiz yeterince yeşil değildir. Yeterince yeşil olsaydı havamız temiz olurdu, yediğimiz içtiğimiz soluduğumuz her şey daha doğal haliyle vücudumuza girerdi.

Temiz hava, özellikle ülkemizde büyük şehirlerde ulaşması çok zor olan bir şeydir. Çünkü daha kalabalık olan bu şehirlerde daha çok bina ve dolayısıyla daha çok iş yeri, okul gibi yapılar vardır. Ülkemiz yeşillendirme çalışmalarını acilen artırmalıdır, yoksa doğal denge tepetaklak olacak ve sağlığımızdan olmamız kaçınılmaz olacaktır.

Ülkemizin yeterince yeşil olmamasının sebeplerini kısaca yazacak olursak:

  • Kalabalığın oluşturduğu konut ihtiyacı
  • Kalabalığın oluşturduğu istihdam ihtiyacı
  • Kalabalığın oluşturduğu okul ve iş yeri ihtiyacı

gibi seçenekler sayılabilir. Fakat sebep ne olursa olsun, ülkemiz yeşil alan içeremeyecek kadar küçük bir ülke değildir. Yetkililerin bu konu üzerine daha çok çalışmalar yapması ve halkı bilinçlendirmesi lazımdır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri