TYT 2024 Sınav Soruları nasıl, kolay mı zor mu

3 milyon 120 bin 875 adayın katıldığı Temel Yeterlilik Testi (TYT 2024) sona erdi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan ve 3 milyon 120 bin 878 adayın katıldığı Temel Yeterlilik Testi (TYT) sorularını eğitimciler nasıl değerlendirdi?

TYT soruları eğitimciler tarafından genel olarak olumlu bulundu, ancak her dersin kendine özgü zorlukları ve çekiciliği olduğunu belirttiler.

Matematik sorularının, geçmiş yıllara göre daha kolay olduğu, ancak öğrencilerden soruları doğru okuyup yorumlamaları ve matematiksel modelleme yaparak sonuca gitmeleri gerektiği ifade edildi. Geometri sorularının günlük hayatla ilişkilendirilmiş ve modelleme üzerine olduğu, temel bilgilerin sorularda verildiği vurgulandı.

Türkçe testinde, dil bilgisi sorularının az çıktığı, paragraf sorularının uzun olmadığı ancak anlam yoğunluğunun yüksek olduğu belirtildi. Özellikle çeldiricilerin kuvvetli olduğu paragraf sorularının öğrencileri zorladığı ifade edildi.

Sosyal Bilimler testinde, tarih, coğrafya, felsefe ve din kültürü derslerinden soruların geldiği ve genel olarak orta zorluk seviyesinde olduğu belirtildi. Tarih sorularının dönem bilgisi, kronoloji bilgisi ve temel bilgilerin yorumlanması üzerine kurgulandığı ifade edilirken, coğrafya sorularında harita ve grafik okuryazarlığının ön plana çıkarıldığı ve geçen yıllara göre biraz daha zor olduğu belirtildi. Felsefe ve din kültürü sorularının ise temel kavram ve akımların bilgisine dayalı olarak yorum yapmayı gerektiren sorulardan oluştuğu ifade edildi.

Fen Bilimleri testinde, fizik, kimya ve biyoloji derslerinden soruların geldiği ve temel bilgilerin sorgulandığı belirtildi. Fizik sorularının günlük hayatta karşılaşılan olayları yorumlamaya yönelik olduğu ve geçen yıllara göre zorluk seviyesinin arttığı ifade edildi. Kimya ve biyoloji sorularının ise temel bilgileri sorguladığı ve önceki yıllara benzer zorluk seviyesinde olduğu belirtildi.

Eğitimcilerin değerlendirmelerine göre TYT, öğrencilerin bilgiyi doğru yorumlama, anlama ve zamanı iyi kullanarak işlem yapma yetkinliklerini ölçmüş oldu. Bu değerlendirmeler, öğrencilerin sınavda hangi alanlara daha fazla önem vermeleri gerektiği konusunda fikir verici nitelikte olabilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

ÖSYM Haberleri