Başarılı olabilmenin ve dünyaya uyum sağlayabilmenin yolu da eğitimden geçiyor. Bunun bilinciyle çalışmalarına hızla devam eden Anafen Eğitim Kurumları, AB Comenius Okul Ortaklıkları Hayatboyu Öğrenme programında iki yıl süreyle ülkemizi temsil etme hakkı kazandı…
Comenius Okul Ortaklıkları Avrupa'daki okullar arasında işbirliğini teşvik etmek suretiyle eğitimde Avrupa boyutunu geliştirmeyi hedefliyor. Ortaklıklar, farklı ülkelerdeki öğrenci ve öğretmenlere ortak ilgi alanındaki bir veya daha fazla konuda birlikte çalışma fırsatı da sağlıyor.
33 ÜLKEYE TÜRKİYE TANITILACAK…
Comenius Programı, öğrenciler ve eğitim personeli arasında Avrupa kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, iş birliğini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerini amaçlıyor. Programa dahil ülkeler 27 AB üyesi ülke, Norveç, Lihtenştayn, İzlanda, Hırvatistan, İsviçre ve Türkiye…
IRKÇILIK VE YABANCI DÜŞMANLIĞININ ÖNÜNE GEÇECEĞİZ
Anafen Genel Müdürü Mustafa Aydın: “Avrupa Birliği Comenius projelerimiz odaklandığı konular kapsamında yapılacak çalışmalar aracılığıyla; ekip çalışması, sosyal beceriler, proje faaliyetlerini planlama ve yürütme ile bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanılmasında da öğrenci ve öğretmenlerin yetenek ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak. Ayrıca, Anafen Okulları için farklı ülkelerden okullarla bir ortaklık içinde yer almak, öğrenci ve öğretmenlerimizin yabancı dillerini kullanmalarına ve geliştirmelerine imkan vererek ve yabancı dil öğrenmeye yönelik motivasyonlarını da arttıracak. Özel Yeşilvadi Anafen Ortaokulu ülkemizi “Streets of Europe” (Avrupa’nın Caddeleri) isimli proje ile temsil edecek. Bu projede katılımcı ülkeler; Polonya, Yunanistan, Almanya, Bulgaristan, Norveç ve Türkiye. Özel Sabahattin Anafen Ortaokulu ise ülkemizi “The Baroque period - Our shared European Heritage” (Barok Dönemi- Ortak Avrupa Mirasımız) isimli proje ile temsil edecek. Bu projede katılımcı ülkeler; Almanya, Danimarka, Avusturya, Fransa, İtalya, Litvanya ve Türkiye. Projeler kapsamında; Değişik kültürlere yönelik farkındalığın geliştirilmesini teşvik etmek, kültürler arası eğitim alanında öğretmenlerin yeteneklerini geliştirmek, Irkçılık ve yabancı korkusu/düşmanlığıyla mücadeleyi desteklemek amaçlanıyor” açıklamasında bulundu.