Harita da görülen renkler şunlardır; Yeşil, sarı, kahverengi, koyu kahverengi, mavi, koyu ve açık mavi, kırmızı renklerini görüyoruz.
İstanbul: Denizden yüksekliği az, dağ yok, denizler arasında, Karadeniz kıyıları ormanlıktır.
Ankara: Çok yüksek olmayan dağlar var, çorak bir yer. orman ve nehir yok. Yakınında Tuz Gölü var.
- Yeşil: Çukur yerleri ve denizden az yüksek yerleri gösterir. Yeşilden sarıya, turuncuya ve açık kahverengiye değişrek yüksekliğin arttığını gösterir.
- Sarı: Yayla ve ovalar
- Kahverengi: Dağları
- Koyu kahverengi: yükseltisi çok olan dağları
- Mavi: Deniz, göl, ırmak ve su birikintilerini
- Açık mavi: Denizlerde sığ yerleri
- Koyu Mavi:Denizlerde derin yerleri
- Kırmızı: Ülke sınırlarını
Hatay’ın coğrafi özellikleri
Hatay, Akdeniz Bölgesi’nin doğu ucunda Suriye ve Lübnan dağları arasındaki El Bekaa Vadisi’ni içine alan Gor Çukurluğu’ndan oluşan bir sınır ilimizdir. Kuzeyden Güneybatıya doğru uzanan Nur Dağları (Amanos) ve Kel Dağ ile Suriye platoları arasında kalan ilin verimli topraklarına sahip olan Amik Ovası, batıda şerit halinde uzanan bir kıyı ovasını oluşturur.
İlin başlıca akarsuları Asi, Karasu ve Afrin nehirleridir. İki tane sulama amacıyla kullanılan baraj bulunmaktadır. Birisi karasu üzerinde kurulmuş olan Tahtaköprü Barajı, diğeri ise Bohsin Çayı üzerinde kurulmuş olan Yarseli Barajı’dır.
Bitki örtüsü bakımından Ardıç, Meşe, Kayın, Kızılcık, Kavak, Çınar ağaçlarından oluşan geniş ormanlık alanların dışında Mersin, Defne, Kekik ve Lavanta bitkileriyle kaplı makilikler de bulunur.
Hatay’da Akdeniz iklimi hakim olup, yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçer.