Türk Üniversitelerinin internet karnesi

Dünya üniversitelerini web performanslarına göre derecelendiren International Colleges&Universities, yeni liste yayınladı.

Listeye göre Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)'ni Türkiye’nin dokuzuncusu olarak gösterdi.

ÇOMÜ, aynı listeye geçen yıl da 11. sıradan girmeyi başarmıştı.

ÇOMÜ, dünya sıralamasında ilk bin üniversite arasına 812. sırada girmeyi başarırken

Türkiye’deki ilk 10 üniversite şöyle sıralandı:

Anadolu Üniversitesi (Eskişehir),

İstanbul Üniversitesi,

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Ankara),

İstanbul Teknik Üniversitesi,

Boğaziçi Üniversitesi (İstanbul),

Gazi Üniversitesi (Ankara),

Hacettepe Üniversitesi (Ankara), 

AnkaraÜniversitesi,

ÇOMÜ ve Uludağ Üniversitesi (Bursa).

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, söz konusu sıralamanın üniversitelerin interneti hangi verimlilikte kullandığını, ayrıca web üzerinden makale yayınlanması ve kullanılmasını dikkate aldığını söyledi.

ÇOMÜ’nün son yıllarda en büyük yatırımı bilişim teknolojilerine yaptığını belirten Gülendam:

"Günümüzde üniversitelerin kalitesini gösteren önemli bir ölçü birimi de interneti nasıl ve ne kadar kullandığınız.

ÇOMÜ, iki yıl önce sadece 45 TB internet kullanımına sahipken bu rakam bugün 600’ün üzerine çıktı. Dört yıl için koyduğumuz bin TB hedefine oldukça yakınız.

Aynı zamanda nitelikte de ciddi iyileşmeler var. Araştırmacılarımız ve öğrencilerimiz artık daha çok makale ve diğer bilimsel materyalleri indiriyorlar ve kendileri de bilgi üretimine daha fazla katkı veriyorlar.

4 International Colleges&Universities listesi, bunun açık kanıtı. ÇOMÜ, geçen yıl onlarca üniversiteyi geçerek ilk 11’de yer almıştı.

Bu yıl ise Türkiye’deki pek çok büyük ve eski üniversiteyi geçerek dokuzuncu sıraya yerleştik. Bu da yükselen çizgisini gösteren önemli kanıtlardan bir tanesi." dedi.

ÇOMÜ’nün bundan sonra da bilişim teknolojilerine ve akademik üretimi arttıracak diğer alanlara yatırımlar yapmaya devam edeceğini söyleyen Rektör Yardımcısı Gülendam:

"Yerleşkelerde internetin çekmediği yer kalmadı. Gün içinde sisteme bağlanan aygıt sayısı, bazı günler 8 bini aşıyor. Öğrenciler cep telefonlarıyla, dizüstüleriyle vs. sistemi sonuna kadar kullanabiliyorlar.

Bir de 7/24 açık ofisler var. Her öğretim elemanının bilgisayarı var, artık ÇOMÜ’de bilgisayar ve internet sorun olmaktan çıktı.

Şimdiki yatırımlarımız, yeni teknolojileri Çanakkale’ye getirmek üzerine.

Elbette diğer akademik altyapı yatırımları da sürecek. Bunların bazı etkilerini, bir iki yıl içinde çok net bir şekilde göreceğiz ama asıl etkileri uzun vadede ortaya çıkacaktır." şeklinde konuştu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Üniversite Haberleri