Ödev cevabı kısaca,
Türk tarihindeki yönetim uygulamaları, demokratik ilkelerle uyumludur. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu'nda hükümdarın danışma kurulları oluşturması, farklı toplumsal kesimleri temsil etmesi ve adaletin sağlanması gibi unsurlar demokrasinin temel prensiplerini yansıtmaktadır. Bu uygulamalar, Türk toplumunda katılımcılığı ve dengeyi önemseyen bir yönetim geleneğinin varlığını göstermektedir.
Türk tarihi demokratik uygulamalarla doludur. Çünkü demokrasi geç dönem rejimlerinden biri olarak kabul edilse de tarihimizde demokratik ilkelere bağlı kalınarak birçok faaliyetler yapılmıştır. Milletin egemenliği, hukukun üstünlüğü, hakların savunulması gibi uygulamalar Türk tarihinde yer almaktadır.
Egemenlik hakkı öncelikli olarak kağanda toplanırdı. Kurultay, önemli işlerin görüldüğü meclisti. Kağan, uygulamalarını bir çeşit danışma meclisi olan kurultay kararlarına göre yapardı. Kağan seçiminde, savaş ve barış kararlarının alınmasında kurultayın görüşüne başvurulurdu. Bu da yönetimin demokratik bazı uygulamaları da içerdiğini gösterir.
Türk tarihi demokratik uygulamalarında kadınların ailede ve devlette söz sahibi olması, halkın iradesinin dikkate alınması, adaletin sağlanması adına hukukun üstünlüğüne dikkat edilmesi gibi uygulamalar sürekli olarak yapılmıştır. Günümüzde modern demokrasi uygulamaları da aynı şekilde yapılmaya devam etmektedir. cumhuriyet ve demokrasi birbirinden ayrılmayan unsurlar olarak modern dünya rejimleri arasında yer almaktadır.