Tespihin sağlığınıza olan şaşırtıcı faydaları

Özel taşlardan yapılan bu tespihlerden kimi eldeki bakterileri yok ediyor, kimi ise migrenin yol açtığı baş ağrısını azaltıyor.

Gaziantep'te dede mesleği olan tespihçiliği devam ettiren Adil Dağ, tespihlerin bugüne kadar pek bilinmeyen ve insan sağlığına olan şaşırtıcı faydalarını anlattı.

İşte tespihin inanılmaz faydaları:

Damla kehribar tespihler

"En çok revaçta olan tespih damla kehribarı. Gram bazında satılan bu damla kehribar tespihler en çok ilaç sanayisinde kullanılıyor. Ateş düşürücü bir özelliğe sahiptir. Eski zamanlarda başı ağrıyanlar veya guatr hastalığı olanlar bunu kolye olarak kullanırlarmış."

Amotis taşından yapılan tespihler

Mor yakut da denilen Amotis taşının eski zamanlarda sarhoşluğu azaltan taş olarak bilindiğini belirten Dağ, "Mor yakut dediğimiz Amotis taşı eski zamanlarda sarhoşluğu azaltan tespih olarak bilinir. Bunların faydaları ilmi olarak ispatlanmıştır. 

Kaplan gözü

Kaplan gözü taşından oluşan bu tespih de migren baş ağrısını azaltma özelliği olan bir taşa sahiptir" diye konuştu.

Kuka ağacından yapılan tespihler

En çok rağbet gören tespihlerin başında kukanın geldiğini ve kuka ağacından yapılan bu tespihin eldeki bakterileri yok ettiğini söyleyen Dağ, kukanın faydalarını şu şekilde anlattı: "En çok tercih edilen diğer bir tespih ise kukadır. Ham maddesi Hindistan cevizi gibi yabani bir çekirdektir. Osmanlı zamanında hekimlerin kullanmış olduğu bir tespihtir. Bu tespihin özelliği ise ilk alındığında açık bir renktedir. Kullanıldıkça koyu kahverengi haline gelir. Eldeki bakteri ve eldeki terlemeyi yok eder. Osmanlı zamanında sarayın bazı bölümlerine bu tespih olmadan kimseyi almazlarmış. İlla ellerinde bu tespihin olması lazımmış. Bu tespih tam bir stres tespihidir. Çok sağlam bir tespihtir."

Pelesenk

Pelesenk'in Osmanlı'da sadrazamların, Mısır'da ise varlıklı kişilerin sandukasını yaptırdığını aktaran Adil Dağ, "Pelesenk diye bir tespihimiz var. Osmanlı zamanında sadrazamların kullandığı bir ağaçtır. Mısırlılar zamanında ise ölen zengin kişilerin sandukasını yaptığı bir ağaçtır. Bu tespihi avucumuzun içine alıp ovaladığımız zaman çok tatlı bir koku yayar. Belli bir zaman sonra hem kendi kokusunu yayar hem de kullanan kişinin teninin kokusunu yaymaya başlar" şeklinde konuştu.

Öd ağacından yapılan tespih

Peygamber Efendimizin sandukasını yaptırdığı ve öd ağacından yapılan tespihin kendisinin en çok sevdiği tespih olduğunu anlatan Adil Dağ, "Bu tespih Peygamber Efendimizin sandukasını yaptığı bir ağaçtır. Peygamber Efendimiz bunun kokusunu çok severmiş" dedi.

Kehribar

Tiroit bezinin çalışmasına yardımcı olan ve guatr hastalığını engelleyen kehribarı kadınların da kolye olarak tercih ettiklerini ifade eden tespihçi Adil Dağ, "Kehribar kolyemiz var. Buna en çok bayanlar ilgi gösteriyor. Guatr hastalığı için kullanıyorlar. Tiroit bezinin çalışmasına yardımcı olan bir taştır" dedi.

"Bunun özelliği toprağın altında milyonlarca yıl kalıp çam sakızının fosilleşmiş halidir. Eski zamanlarda belki bilirsiniz. Çamın sakızı çobanın armağanı dedikleri kehribardır. Çobanın armağanı bir bardak süttür. Çamın sakızı da kehribar yani hediyedir. En çok kullanılan tespihlerden bir tanesidir. Bunu sol elinizle tuttuğunuz zaman vücuttaki elektriği boşaltır. Kalbe, göze, beyne ferahlık veren bir taştır."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Sağlık Haberleri