Tereciye tere satılmaz atasözünün anlamı

Tereciye tere satılmaz, bir konu hakkında bizden daha bilgili ve deneyimli olanlara akıl vermeye ve yol göstermeye kalkarsak komik bir duruma düşeriz. Bir işin ustasına o işi nasıl yapacağı öğretilemez.

Bir kimse karşısındakinin çok iyi bildiği şeyi ona anlatmaya çalışmamalıdır. Çünkü bu gibi durumlarda hataya düşebilir. Kendini komik bir duruma sokabilir. Her kişinin bir uzmanlık alanı mevcuttur. Uzmanlık alanı içinde olan konular üzerinde konuşabilir. Ancak kendi uzmanlık alanı olmayıp karşısındakinin çok iyi bildiği bir konu hakkında konuşmak kişiyi kötü bir imaja sokar. Dolayısıyla konusunda uzman kişilere akıl vermek kimsenin haddine değildir. Böyle yanlış hareketler asla yapılmamalıdır.

Bir kişi toplumda önemli bir konum sahibi olmak istiyorsa karşısındaki iyice tanımalı ve ona göre davranış sergilemelidir. Etrafındaki insanları anlayan kişiler her zaman doğru hareketlerde bulunur. Hiçbir zaman kendini gülünç durum sokmaz. Kendini küçük düşürecek bir davranışta bulunmaz. Kiminle ne konuşacağını kimse nasıl davranacağını bilen insanlar daima başarılı olurlar. Yanılgılara kapılmadan yollarına devam ederler.

Kişi, hata diye tabir edilen davranışları yapmamalı, ayrıca bir konuda kendisinden daha bilgili bir kişiye akıl vermemelidir. Örneğin; kişi çalıştığı bir iş yerinde kendisinden üst konumda olan kişilere bir şeyler öğretmeye kalkar ise yada bir konu hakkında ondan daha iyi bildiğini iddia ederse komikleşir. Saygınlığını yitirebilir. bu nedenle bu gibi hatalara düşülmemelidir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Atasözleri Anlamları Haberleri