Özetle; Teravih namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar, sabah namazı vakti girinceye kadar devam eder.
Teravih namazının vakti yatsı namazı gibidir. Yatsı ezanıyla beraber başlayıp, ikinci fecre yani yatsı namazına kadar devam eder. Saat 12'den sonra da kılınabilir. Teravih namazının vakti ile daha geniş bilgi için aşağıdaki gibidir.
Teravih namazı yatsı namazının bir parçası olarak sünnet kılınmıştır. Böyle olunca teravih namazı, yatsı namazı hangi vakte kadar kılınabiliyorsa, teravihi'de o vakitlerde kılmak caizdir.
Yatsı namazının vakti; Aydınlığın batmasından başlayarak tan yeri ağarmasına kadar devam eder. Zira Peygamber Efendimiz(s.a.v.) "Yatsı namazının vakti tan yerinin ağarması(imsak kesilmesi) ile sona erer" buyurmuştur.
Yatsı namazını geceden üçtebir geçinceye dek kılmak müstehaptır. Çünkü hem Peygamber (s.a.v.) Efendimiz; "Eğer ümmetime zor geleceğinden korkmasaydım, yatsı namazını geceden üçtebir geçinceye kadar geciktirecektim." buyurmuştur.
Ayrıca yatsı namazının geç kılınması halinde, namazdan sonra oturup konuşmak önlenmiş olur. Bu da iyi bir şeydir. Zira yatsı namazından sonra oturup konuşmaktan nehyedilmiştir.
Fakat gecenin yarısından sonraya bırakmak mekruhtur. Çünkü bunda kar yoktur. Sadece zarar vardır. Zira vakit çok ilerlediği için kimsenin namazdan sonra oturup konuşması söz konusu değildir. Üstelik cemaatin azalmasına da yüzde yüz sebep olur.
Ancak ramazan ayında sahura kalkılacağı için, ramazan ayının gecelerindeki ibadet, teheccüd namazı gibi nafilelerin kıymeti de göz önünde bulundurulursa, teravihi kılamamış kimsenin, terk etmektense imsak kesilene kadar kılması elbette güzel olur.