Buna göre İstanbul Lisesi geçen yıl 240 olan kontenjanı 170’e düşürürken, Galatasaray Lisesi aynı kontenjanı ilan etti.
İstanbul’da en fazla kontenjanı olan okul Esenler Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi oldu. Bu okul 816 kontenjan açıkladı.
Okulun puanı 354,712 oldu. Başakşehir TOKİ Kayaşehir ve Esenyurt Kıraç Anadolu Lisesi kontenjanını 680 olarak belirlendi.
Küçükçekmece Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi kontenjanını 578, Ümraniye Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi, Esenyurt Anadolu Lisesi, Başakşehir Anadolu Lisesi Bağcılar Akşemsettin Anadolu Lisesi kontenjanlarını 544 ilan ederek en kalabalık okul oldular.
Yüksek puanlı bazı okulların taban puan ve kontenjanları şunlar:
Galatasaray Lisesi kontenjan 100, taban puan 494,889
İstanbul Lisesi, kontenjan 170, taban puan 492,138
Kadıköy Anadolu Lisesi, kontenjan 340, taban puan 481,063
Cağaloğlu Anadolu Lisesi, kontenjan 204, taban puan 480,137
Pertevniyal Anadolu Lisesi, kontenjan 238, taban puan 462,942
Kabataş Anadolu Lisesi (ingilizce) kontenjan 136, taban puan 489,765
Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, kontenjan 238, taban puan 476, 228
Yerleştirme Esas Puanı (YEP)’na göre parasız yatılı öğrenim hakkı verilecek
İl ve ilçe bazında, fen ve sosyal bilimler, Anadolu, çok programlı Anadolu, mesleki ve teknik Anadolu ve Anadolu imam hatip liseleri ile özel okulların kontenjanları, yüzdelik dilimleri ile pansiyon bilgilerini içeren, tercihlere esas kontenjan tabloları Bakanlık tarafından e-okul üzerinden yayınlandı.
E-okul sayfasında yer alan açıklamada, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na (PYBS) yönelik açıklamaya da yer verildi.
Buna göre, Yerleştirme Esas Puanına (YEP) ile öğrenci alan pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve parasız yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden parasız yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması halinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında ilgili yönetmelik hükümleri gereğince YEP'e göre yapılacak sıralama ve yerleştirme ile parasız yatılı olarak öğrenim görme hakkı sağlanacak.
Bu öğrencilerde ayrıca PYBS'yi kazanma şartı aranmayacak. Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı yatılı kalabilecek.
2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren bütün ortaöğretim kurumlarına YEP ile öğrenci yerleştirileceğinden PYBS'ye başvuran öğrencilerin tercihleri bursluluk talebi olarak değerlendirilecek.
Örgün resmi ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenimlerine parasız yatılı olarak devam etmek isteyenler pansiyonlu okullarda doğrudan okul müdürlüğüne, pansiyonu bulunmayan okullarda ise il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarına belgeleriyle 15 Eylül saat 17.00'ye kadar müracaat edecek.
PYBS sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları okul müdürlüğüne belgeleriyle 30 Eylül saat 17.00'ye kadar başvuracak.
2014 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih Listeleri için TIKLAYIN!
TEOG'la Öğrenci Alan Liselerin Kontenjanı,Taban Puanları
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ile öğrenci alacağı okulların kontenjan ve yüzdelik dilimi açıkladı.