TEOG Sınavına Son Günlerde Nasıl Çalışılmalı

TEOG Sınavına Son Günlerde Nasıl Çalışılmalı konusundaki yazımızı sizler için hazırladık. TEOG ikinci aşaması 28-29 nisan tarihlerinde yapılacak peki...

TEOG Sınavına Son Günlerde Nasıl Çalışılmalı konusundaki yazımızı sizler için hazırladık.

TEOG ikinci aşaması 28-29 nisan tarihlerinde yapılacak peki uzmanların son dönemde nasıl çalışılması konusundaki uyarıları nelerdir.

Bu sene ilk kez düzenlenen TEOG’un ilk basamağı kasım ayında gerçekleşti ikinci sınav konusundaki öğrencilerin yapmaları gerekenler yazımızda açıklandı.

Öğrencilerin kalan sürede kazanımları muhakkak tek tek baştan bakılmalı diyen Bilfen İlköğretim Kurumları Fen ve Teknoloji Bölüm Başkanı Yasemin Dündar açıklamasına : “Kasım ayında yapılan sınavda öğrenciler; Hücre Bölünmesi ve Kalıtım ünitesinin tamamı ile Kuvvet ve Hareket ünitesinin ilk konusu olan Sıvıların Kaldırma Kuvveti bölümünden sorumlulardı.  Nisan ayı sınavında ise öğrenciler; Maddenin Yapısı ve Özellikleri, Ses, Maddenin Halleri ve Isı ünitelerinin tamamından, Canlılar ve Enerji İlişkileri ünitesinin ise Fotosentez ve Solunum konularından sorumlu olacaklar. Kasım ayındaki soru dağılımı göz önünde bulundurulduğunda sınavın ağırlıklı olarak Maddenin Halleri ve Isı ünitesi ile Ses ünitesini kapsaması bekleniyor.  Aynı zamanda Fen ve Teknoloji sorularının deneysel ve yoruma dayalı sorulardan oluşmasını da öngörüyoruz.  Grafik yorumlaması fen ve teknoloji sınavı için ön plana çıkabilir. Nisan ayındaki sınavda öğrencilerin sorumlu oldukları kazanım sayısı daha çok olduğu için kendilerini eksik ve güvensiz hissettikleri kazanımların  daha çok üzerinde durmaları ve pekiştirmeleri, yanlış yaptıkları sorulara ait kazanımlara geri dönüp tekrar etmeleri onları başarıya götürecektir.” sözleri ile devam etti.

Matematik konusundaki uzman olan Bilfen Matematik Bölüm Başkanı Ali Keskin ise şunları söyledi:   “Konu tekrarı yapılmalı, konu eksiği olmayan öğrencilerimizinse deneme ve soru çözümü yaparak konularını pekiştirmeleri gerekmektedir. Öğrenciler genellikle iyi oldukları konularla ilgili sorular çözmeyi tercih etmekteler. Bu durum onların eksiklerini tamamlayamamalarına neden olmakta. Bu sebeple öğrencilerimizin eksik oldukları konulara yönelmeleri ve bu kısa sürede bilgi açıklarını kapatmaları çok önemlidir.”

Türkçe konusundaki uzmanlığından ise Bilfen Türkçe Bölüm Başkanı Sündür Demirdağ şu tavsiyeleri verdi:  “Anlam Bilgisi” soruları özellikle öğrencilerimizin okuduklarını anlama ve doğru yorumlama yeteneklerini ölçmekteydi.  Dil bilgisi soruları ise bilgiye dayalıydı.  2. TEOG sınavında da yine kazanımlarımızın tamamından soru beklemekteyiz. Öğrencilerimizin bu süreçte hem dil bilgisi hem de anlam bilgisi konularının tamamıyla ilgili tekrarlarını yapmaları,  farklı ve bol soru çözümü yaparak bilgilerini pekiştirmeleri gerekmektedir.  Son dönemece girdiğimiz şu tarihlerde öğrencilerimizin süreli deneme çözümü yapmaları, sınav öncesi çok iyi bir antrenman olup sınavda zaman yönetimi açısından da faydalı olacaktır. Birinci sınav sonrasında yaptığımız önemli tespitlerden bir diğeri de sınav esnasında rahat olmanın sınav başarısını olumlu yönde etkilediği şeklindedir. Bu sebeple tüm öğrencilerimize bu zorlu süreçte başarılar diliyor ve sınava girerken kendilerinden ve bilgilerinden emin olmalarını tavsiye ediyoruz.”

Ayrıca yine Bilfen Eğitim Kurumları Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı olan Havva Güneş ise şu sözlerle öğrencilere tüyolar verdi :   “Kalan sürede, sınava dahil olan kazanımlar taranıp, kazanımlardan tam olarak kavranamamış olanlar için çalışmalar yoğunlaştırılmalıdır. Öğrencilere T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin özellikle 3.,4. ve 5. ünite konularına daha ağırlık vermeleri tavsiye edilir. Konu tekrarı ve test çözümü yapılmalıdır. Yanlış yapılan soruların çözümleri mutlaka öğrenilmeli, gerekli konu tekrarı yapılmalıdır. Öğrencilerin daha önceki senelerde çıkmış olan sınav sorularını çözmeleri, daha iyi oldukları derslerden ziyade, soru kaçırdıkları derslere yönelmelerini öneriyoruz.”

 

 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Rehberlik Haberleri