TEOG’a Etkili Ders Çalışma Yöntemleri
TEOG’a etkili ders çalışma yöntemleri hakkında bahsetmeden önce sınav hakkında biraz bilgi verelim. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş diye bilinen TEOG sınavı ilköğretim son sınıf öğrencileri için oldukça önemli bir sınavdır. Bu sınavda alına her not aynı zamanda okuldaki 2. yazılı notlarının da yerine geçeceği için önemlidir. TEOG sınavı başarı yüzdesi bu açıdan çok önemlidir. Öğrenciler bu sınav için kasım ve nisan aylarında olmak üzere toplam dört oturumda sınava girerler. Kasım ayında iki gün ve nisan ayında da iki gün Türkçe, matematik, fen bilimleri, inkilap tarihi, din kültürü ve ahlak bilgisi ve yabancı dil olmak üzere toplam altı dersten sınava girerler. Her ders için ayrı puan hesaplaması yapılır ve derslerden alınan notlar ikinci yazılıların yerine geçer. Bunun için TEOG aynı zamanda son sınıfta yazılı başarısı da demek olacağı için öğrencilerimizin daha özenle ders çalışmaları gerekmektedir.
TEOG’ta Başarılı Olmak İçin Nasıl Yol İzlenmelidir?
Sevgili öğrenciler öncelikle şunu belirtelim ki hayat her zaman için bir sınavdır ve bunun için her zaman çalışan ve gayret eden kazanacaktır. TEOG başarısı için yöntemler de sadece bu sınav için değil her an uygulanırsa hayat boyu başarınız devam eder. Başarılı olmak için öncelikle hayat düsturu olarak kendinizi her an planlı programlı çalışmaya ayarlayın. Öğrenci demek nerdeyse çoğu hayatı sınav üzerine kurulu dünya demektir. Bunun için işin ciddiyetini şimdiden kavrayarak ona göre programlı çalışırsanız her zaman için sınava hazırsınız demektir. TEOG’a hazırlık için ilkokuldan itibaren çoğu okulda okilistik sınavı uygulanmaktadır. Okulunuzda uygulanmıyorsa bunun kendinizde üye olun ve deneme sınavlarına girerek kendinizi test edin. Bu sınavlarda eksiklerinizi gördükten sonra o dersler üzerine ağırlık vererek eksiklerinizi tamamlamaya çalışın. Göreceksiniz planlı programlı çalıştıktan sonra başarı devamında gelecektir.
TEOG Sınavı İçin Uygulanacak Yöntemler
TEOG sınavında başarılı olmak için TEOG sınavı için uygulanacak yöntemler şu şekilde olabilir:
- Kendinizi her zaman için sınav ortamına hazırlayın ve sınav gelmeden önce hazırlığınız yapmaya çalışın.
- Sınava hazırlık sınavın son günlerinde değil çok öncelerden başlayarak yapılmalıdır. Bunun için ilköğretim hayatı boyunca gördüğünüz tüm konuları eksiksiz bilmeniz gerekmektedir. Bunun için eski konulardan başlayarak temelinizi sağlamlaştırın.
- Her gün derslerin tekrarını muhakkak yapın. Etkili öğrenmede birinci kural öğrenilen bilgilerin tekrar edilmesidir. Tekrar yapmak yeni konuların da daha anlaşılır olmasını sağlayarak daha güzel dersi anlamanızı sağlayacaktır.
- Tekrardan sonra işlediğiniz konuları pekiştirmek için test çözmeyi ihmal etmeyin.
- Anlayamadığınız konuları kesinlikle atlamayın. Öğretmeninize sorarak o konuyu iyice öğrenin.
- Yapılan deneme sınavlarına girmeyi ihmale etmeyin. Bu sınavlar yaklaşık sınav başarısını göstereceği için eksiklerinizi tamamlamanız için güzel bir fırsattır.
Bu yöntemleri uyguladığınız takdirde başarılı olmamanız için hiçbir neden yoktur. Plan+ disiplin+ verimli çalışmak bu üçünü hayatınıza kattığınızda sınavdaki başarınız kaçınılmaz olacaktır.