TEOG Sınavı Hangi Sınıflara Yapılıyor?

SBS sınav sisteminin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değiştirilmesi sonucu yeni sınav sistemi TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) uygulanmaya başladı.

İlk uygulama haliyle bütün ortaokul sınıflarını  kapsıyordu.  Daha sonra yalnız 8. sınıflara uygulanmaya başlandı.  8. sınıf TEOG sınavı ortaöğretime bir geçiş basamağıdır.   Yeni getirilen bu sınav sisteminin temel amacı öğrencinin tek bir günde anlık başarısını ölçmek yerine, bu süreci  geniş bir zaman dilimine yayarak daha sağlıklı sonuçlara ulaşabilmektir. TEOG sınavı bu özelliği ile SBS sınavından ayrılmaktadır.

Yeni Bir Sınav Sistemi

Eğitim alanında dönemim şartlarına uygun ve modern eğitimin bir parçası olarak zaman zaman yeni uygulamalar denenmektedir. TEOG sınavı da ortaöğretime geçiş basamağında yeni uygulanmaya başlamış bir sınav sistemidir. İlk uygulanmaya başlandığında TEOG sınavı kaçıncı sınıflara yapılacak konusu uzun süre tartışılmıştır.

TEOG İlk Nasıl Uygulandı

SBS sınavından farklı olarak sınav sürecini ortaokul kademesine yaymak amacıyla TEOG sınavı uygulanmaya başlamıştı. İlk zamanlarda 6-7-8 yani bütün sınıflara uygulanan bir sınav sistemiydi. 4 + 4 + 4 sınav sistemi ile 5. Sınıf TEOG sınavı da yapılmaya başlanmıştı.

TEOG Sınavı Hangi Dersleri Kapsıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan TEOG sınavı toplam 6 dersi kapsamaktadır. Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden sorular sorulmaktadır. TEOG sınavı kaçıncı sınıflara yapıldığına dikkat edilerek öğrencilerin sorumlu olduğu dersler belirlenmektedir.

TEOG 2. DÖNEM SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

MEB'in açıkladığı 2016 sınav takvimine göre Ortak Sınavlar (TEOG 2. Dönem 1. Sınavları) 27-28 Nisan 2016'da yapılacak. Ortak Sınavlar-2 (TEOG 2. Dönem 2. Sınavları) 14-15 Mayıs 2016'da yapılacak.

TEOG’ da Puan Hesaplama

TEOG sınavı her dersten 20 sorunun, toplamda ise 120 sorunun sorulduğu bir sınav sistemidir. Diğer sınavlardan farklı olarak yanlış sayısı doğruyu götürmemektedir. TEOG puan hesaplama konusu ise öğrencilerin kafasını karıştırabilmektedir. Süreç şu şekilde işlemektedir. Öncelikle yapılan ortak sınavın sonucunda sınavı oluşturan derslerden alınan puanlar ağırlık katsayıları ile çarpılmaktadır. Bu işlemin sonucunda ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilmektedir. Daha sonra yerleştirme esas puanı ve yıl sonu başarı puanı eklenerek  sınav sonucu hesaplanmaktadır.

TEOG Sınavı Ne Zaman Açıklanıyor

27 – 28 Nisan tarihlerinde yapılacak TEOG sınavı ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı özellikle sınava giren öğrenciler tarafından oldukça merak konusudur. Bu yıl sadece 8. Sınıfların katıldığı merkezi ortak sınavlara 1 milyon 174 bin 427 öğrenci katılmış.   Sonuçların ise Haziran ayında açıklanacağı bekleniyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

MEB Haberleri