İster çok iyi, ister çok kötü bir sınav geçirmiş olun, sonucu iki etabın belirlediğini unutmayın, geçmişi bırakarak ilk sınavlardaki eksiklerinizi ikinci sınavlarda telafi etmeye odaklanın.
Sınav sonucunu kendi potansiyeliniz ve çalışmalarınız doğrultusunda değerlendirin ve “Konu eksikleriniz mi var? Sınav sırasında heyecanınızı yönetmeyi başaramadınız mı? Okuma hatası nedeniyle yanlışlar mı yaptınız?” gibi sorunları tespit edin ve buna yönelik çalışmalar yaparak diğer sınavlarda bu hataları yapmamak için önlemler alın.
Sonuçlarınızı kesinlikle başkaları ile kıyaslayarak kaygıya ve olumsuz düşüncelere kapılmayın.
İkinci dönem çalışmaları için günlük tekrar yapmayı ihmal etmeyin. Yaptığınız tekrarların ardından mutlaka konu testleri çözün.
Haftada bir de olsa, sınav süresine uyacak şekilde kendinizi deneyin.
Çözdüğünüz sorulardan yapamadıklarınız ya da yanlış yaptıklarınızın doğru çözümünü araştırın. Çünkü size bilmediklerinizi öğreten hep o ‘’yapamadığınız ya da yanlış yaptığınız sorular’’dır.
Diğer yazılıların YBP’ye etkisi hâlâ devam ettiği için okula devamsızlık yapmamaya özen gösterin.
Sınavlar devam eden bir süreç olduğundan temponuzu yavaş yavaş artırarak ikinci sınavlara hazırlanmaya devam edin.
Sürekli olumsuz düşüncelere kapılıyor ve hatalarınıza fazlasıyla takılıyorsanız bu sınavların bir son değil bir sürecin parçası olduğunu unutmayın.
Bu süreçte velilere de önemli bir görev düşmektedir. Veliler, öğrencilerin girdikleri bu sınavların sonuçları ne olursa olsun, çocuklarını desteklemeli ve devam eden sınavlara onları olumlu yönde motive etmeliler.