Tarihî eser sözünden ne anlıyorsunuz

Tarihî eser sözünden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tarih öncesi çağlardan ya da yakın geçmişten günümüze kadar ulaşmış tüm eserlere tarihi eser denir. Bu eserlerin en önemli özelliği kadim uygarlıklara dair kesin bilgiler vermesidir.

Tarihi eser dendiği zaman aklımıza geçmiş uygarlıklardan günümüze kalan in bilim düşünce sanat edebiyat ve mimari alanlarda ortaya konan tüm eserler gelmektedir. Buna örnek verecek olursak ülkemiz bir medeniyetler beşiğidir. Uygarlığın başladığı yer Anadolu’dur.
Anadolu’da taş devrinden günümüz çağına kadar birçok medeniyet gelmiş geçmiştir. Her medeniyetimizi Anadolu’nun her yerinde görebilirsiniz antik kentler Saraylar Hanlar Köprüler kaleler medreseler camiler heykeller kiliseler aralar hamamlar daha birçok Eser sayılabilir ülkemizin her şehrinde bir tarihi eser mutlaka görürsünüz.

Örnekler ile tarihi eserlerin özellikleri nelerdir

1- Tarihi eserler geçmişte yaşayan toplumların inançları, ibadetleri ve din kuralları hakkında bilgilenmemizi sağlar. Örneğin: Şanlıurfa'da bulunan Göbeklitepe, yaklaşık 12 bin yıllık tarihi bir tapınaktır. Bu zamana kadar bulunmuş en eski tapınak olan Göbeklitepe, Neolitik döneme aittir. O dönemde yerleşik hayata geçmiş olan insanların ibadetleri ve inanç sistemleri hakkında detaylı bilgiler sunan bu yapı, dünyadaki en önemli tarihi eserlerden biri olarak kabule ediliyor.

2- Tarihi eserler, geçmişteki toplumların kıyafetleri ve aksesuarları hakkında kapsamlı bilgiler sunar. Örneğin: Topkapı Müzesinde sergilenen Hz. Muhammed'in zırhı. Sultan Süleyman'a ve II. Selim'a ait kaftanlar.

3- Sanatsal değeri olmayan her çeşit kalıntı da tarihi eser olarak kabul edilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri