Taklidi iman ve tahkiki iman nedir

Taklidi iman ve tahkiki iman nedir, taklidi iman sahibi kişiye ne denir, taklidi ve tahkiki iman arasındaki fark nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tahkikî iman, imana ait bütün meseleleri delilleriyle ayrıntılı bir şekilde bilen gönlüyle tasdik edip diliyle ikrar eden kimsenin imanına denir.

Taklidî iman, iman esaslarını ana-babasından, çevresinden duyduğu ve öğrendiği şekilde kabul edip ezbere sayabilen ve fakat detaylarını bilmeyen kişinin imanıdır.

Taklidi iman, çevresinde gördüklerine bağlı olarak kişinin taklit etmesi ile iman sahibi olmasını ifade etmek için kullanılmaktadır. Ailesinden gördükleri ve öğrendikleri ile iman sahibi olan kişilere de mukallit denmektedir. Dinimize göre bu şekilde iman sahibi olan kişilerin de imanı geçerli olarak bilinmektedir. Taklidi iman sahibi olan kişiler kendi isteği dışında gerçekleşen şartlara bağlı olarak iman sahibi olan kişileri ifade etmek için kullanılmakta olan bir kelime olma özelliğine sahiptir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri