Musluk (armatür) üretiminde kullanılan hammadde; bakır ve çinkonun karıştırılması ile elde edilen bir alaşım olan pirinçtir. Pirinç kolay işlenen ve aşınmaya karşı dayanıklı bir alaşım olduğu için tercih edilir. Musluk yapımında külçeler halindeki pirinç eritilerek kullanılır.
Üretimin ilk aşaması musluğun türüne uygun bir maça yapılmasıdır. Maça bir tür kalıptır. Amacı ise pirinç kalıba dökülürken suyun geçeceği kanalı ve bağlantı noktalarını açık tutmaktır. Maça yapımında kumun içine serter reçine ekleniyor. Karıştırıcıda 10 dakika işlenen maça kumu daha sonra baskı kalıp makinasına dökülür. Maça kumu metal kalıbın içinde şekillendiriliyor.
Kalıp 250 derece sıcaklıktadır. Bu sıcaklıkta maça kumu 10 saniyede sertleşiyor. Kalıp makinesinden çıkan maçalar elle traşlanıyor. Maçalar artık musluk kullanımında kullnılmaya hazır. Maçaların kullanılacağı yer döküm bölümü, döküm için külçe halindeki pirinç kullanılıyor. İhtiyaç duyulan miktarda pirinç külçe mekanik kol yardımıyla besleme fırınına aktarılıyor. Ortalama 900 derece sıcaklıkta eriyen pirinç musluğun gövdesini oluşturucak.