Sözlü Halk Kültürü kavramı sizde ne gibi duygular ifade etmektedir

Sözlü Halk Kültürü kavramı sizde ne gibi duygular ifade etmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sözlü halk kültürü, nesilden nesle ağızdan ağza aktarılarak gelen bir sanata ya da sanatçıya ait bir kavram olarak ortak bir mal olarak kabul edilen unsurlardan oluşmaktadır. Hikayeler, destanlar, şiirler, türküler sözlü halk kültürünün en değerli örneklerini barındırır. Atasözleri ve deyimler de hayata dair gerçekleri ortaya koyan örneklerdir.

Söz halk kültürü kavramı, geçmişten günümüze kadar devam eden kültürel birikimlerin yaşayan ve gelecek nesillere aktarılması ile bağlılık ve devamlılık hisleri ifade etmektedir. Böyle kültürel unsurların korunması, varlığının sürdürülmesi de mümkün olmaktadır. Kültür değerleri bir milletin şahsiyetini ve hüviyetini ortaya koymaktadır.

Halk kültürünün sözlü kaynakları nelerdir

Mitler, efsaneler, masallar, halk hikayeleri, tekerlemeler, atasözleri, bilmeceler, deyimler, şarkı türkü sözleri, alkışlar, kargışlar, şakalar, incitmeler, atışmalar, alaylar, selamlar, vedalaşma sözleri, kişi hayvan ve yer adları ile mani, ninni, ağıt gibi halk şiiri ürünlerinden oluşan sözlü anlatımlar.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri