Soluk alıp verirken nelere dikkat etmeliyiz

Soluk alıp verirken nelere dikkat etmeliyiz? Doğru soluk alıp verme teknikleri nelerdir? Nefes alıp verme sırasında alınan ve verilen hava içindeki O2 ve CO2 gazlarının oranları nasıldır?

Soluk alıp verirken nelere dikkat etmeliyiz? Doğru soluk alıp verme teknikleri nelerdir? Doğru solunum, vücudunuz için fizyolojik olarak optimal bir şekilde nefes aldığınız anlamına gelir. Nefes almak için tasarlandığınız yoldur, sadece bunu  henüz tam olarak öğrenemedik,birçoğumuz. Çoğu insan gibi klasik nefes alırsanız, nefes alma modelinizin, örneğin aşırı solunum, göğüs solunumu ve nefesinizi tutması gibi bazı sorunları olabilir.Bu gibi solunum alışkanlıkları, oksijen ve enerjinin eksikliğine neden olur ve vücuda çok streslidir.

Bu sorunların çözümü, nefes alma şeklinizin farkına varmak ve bilinçli olarak bu kalıpları yeniden şekillendirmektir.

Bunun neden bu kadar önemli olduğuna daha yakından bakalım:

  • Sinir sistemi dengesiz hale gelir – Nefes, sinir sistemi üzerinde anlık bir etkiye sahiptir ve dengeli bir vücudun korunmasında hayati bir rol oynar. Kısa ve zorlanmış olan bir disfonksiyonel solunum şekli, gergin bir cisme ve daha yüksek stres seviyelerine neden olur.
  • Daha az enerji üretilir – Kötü nefes alma, vücudunuzun hücrelere oksijen iletme yeteneğini azaltır. Hücreler streslenir ve gelişme yerine sağkalımı önceliklendirmek zorundadır.
  • Kan damarları büzülmesi, Daha yüksek tansiyona yol açabilir ve kalbin daha fazla çalışmasını zorlayabilir.
  • Hava yollarının sıkışması, Bu havanın ağızdan akciğerlere gitmesini zorlaştırıyor. Sonuç olarak, vücudunuzun daha sıkı çalışması ve daha hızlı nefes alması gerekiyor.
  • Beyin, Tükettiğimiz oksijenin % 20’sini kullanır. Bir oksijen sıkıntısı olduğunda, beyin daha yavaş çalışır ve beyin vücuttaki diğer birçok fonksiyonu düzenlediğinden, bunlar da etkilenir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Biyoloji Haberleri