Sodyum iyonları hücre zarından hangi yolla geçmektedir

Sodyum iyonları hücre zarından hangi yolla geçmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hücre, canlının yapı taşı olarak ifade edilmektedir. Bu doğrultuda organizasyon kapsamında hücrelerden dokular meydana gelmekte, süreç sonucunda ise canlı organizma meydana gelmektedir.

Canlı hücreler belirli özellikler doğrultusunda birbirlerinden ayrılmaktadırlar. Bu kapsamda hücreler prokaryot ve ökaryot hücreler olmak üzere ikiye ayrılmaktadırlar. Bu ayrım genel kapsamda basit ve gelişmiş hücre olmak üzere yapılmaktadır.

Hücre içerisinde görev yapmakta olan oldukça önemli kısımlar bulunmaktadır. Bunlara organel adı verilmektedir. Organeller genel olarak hücrede yaşamsal görevleri yerine getirmektedirler.

Metinde hücrenin oksijensiz kalması durumuna dikkat çekilmektedir.

Buna göre,

  • Hücrede taşınamayan ve burada kalan, biriken sodyum iyonları bulunmaktadır. Bu kapsamda hücre içerisinde biriken soydum iyonları hücre ve organellerin şişmesine neden olur.

Soydum iyonları hücre zarından ancak aktif taşıma ve difüzyon ile geçebilmektedir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri