Sizce kötülükler karşısında sessiz kalmak doğru mudur

Sizce kötülükler karşısında sessiz kalmak doğru mudur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Sizden herhangi biriniz bir kötülük gördüğünde onu eliyle değiştirsin. Eğer buna güç yetiremezse diliyle değiştirsin. Buna da güç yetiremezse kalbiyle (buğz etsin). Bu ise imanın en zayıf mertebesidir.” Müslim, el-Câmiu’s-Sahih, İman, 78.
Sizce kötülükler karşısında sessiz kalmak doğru mudur? Niçin? Yukarıdaki hadis-i şerifi de dikkate alarak tartışınız. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Hılfu’l-Fudûl cemiyetine katılması, onun nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu gösterir? Arkadaşlarınızla değerlendiriniz.

Haksızlık karşısında durmak Peygamberimizin yapısına uygun değildir. Haksızlığa uğrayan insanlara yardımcı olmak gerekir. Hılfu’l-Fudul derneğinin amacı zaten haksızlığa uğrayan kişilerin yanında olmak ve haksızlıkları gidermektir.

Hâşim, Muttalib, Zühre, Esed, Hâris, Teymoğullarının ileri gelenlerinden birçoğunun iştirâkı ile Mekke'nin zengin, itibarlı ve en yaşlısı sayılan Abdullah bin Cud'a'nın evinde toplanıldı ve "Hil-fu'l-Füdul" cemiyeti kuruldu. Uzun uzadıya konuşup tartıştıktan sonra şu maddeleri karar altına aldılar:

1) Mekke'de, ister yerlisinden, ister dışarıdan olsun-zulme uğramış kimse bırakılmayacaktır.

2) Bundan böyle Mekke'de zulme asla meydan verilmeyecek, zâlime asla müsâmaha ve fırsat tanınmayacaktır.

3) Mazlumlar zâlimlerden haklarını alıncaya kadar mazlumlarla beraber hareket edilecektir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Peygamberimizin Hayatı Haberleri