Sizce dilimizde kullanılan yabancı kelimelerin artış sebebi ne olabilir

Sizce dilimizde kullanılan yabancı kelimelerin artış sebebi ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dilimizde yabancı kelimelerin kullanımının artış sebebi Batı'ya olan özenme, Batı'yı örnek almadır. Batı, bilim ve teknoloji konusunda elbet ki örnek alınacaktır ancak yenilenme dilimize yabancı sözcükler ekleyerek olamaz.

Kişiler bunun farkına varmalı ve o şekilde davranmalıdır. Türkçe karşılıkları dilimizde mevcutken, yine de yabancı sözcükleri kullanmak, özentiliktir ve bu durum dilimizi zedelemekte, kimliğimizi kaybettirmektedir.

  • Özenti
  • Başka ülkelerin bilim ve teknolojiyi üretmesi. İcat edilen yeni şeyi ismi ile alıp kullanmamız
  • Yeni kelimeler üretmememiz, ilgili kurumların etkili çalışmamaları
  • Küreselleşme, yabancı kültürlerle etkileşim. Sinema, internet, televizyon ile diğer kültürleri tanıma.
  • Gazete, TV ve basın yayın organlarının Türkçe kullanımına dikkat etmemesi.
  • Toplumda bilinç oluşturulmaması
  • Yabancı kelime kullanımında gerekli yasakların getirilmemesi. Örnek. iş yeri ve marka isimleri gibi.

Yabancı isim kullanınca kişi kendini daha Avrupai hissediyor. Halbuki rezil oluyor. Teknoloji üretmediğimiz için başkalarından teknolojik alet alıyoruz. Örneğin televizyon. Ürün ismi ile geliyor ve toplum hemen kabulleniyor.

Ülkemize gelen kişilerin konuştuğu yabancı dilden etkilenip dilimize yabancı sözcükler eklemeye çalışan, konuşurken sözcüklerin arasına yabancı ekler, sözcükler karıştıran kişiler vardır. Bu kişilerin yaptıkları yalnızca özentiliktir. Türkçe'miz her konuda zengin bir dildir ve milletimize fazlasıyla yeter.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri