Seçmeli derste 'öğretmen yok bahanesi' olmayacak

Bazı okul idarecilerinin seçmeli ders konusunda öğrenci ve velileri yönlendirdiği yönünde duyum alan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul müdürlerini uyardı.

İsa Yazar'ın haberi

Bir genelge yayınlayan Bakanlık, öğrencilere 'öğretmen yok, bu dersi seçmeyin' baskısı yapan okul yönetimleri hakkında işlem başlatılacağını açıkladı. Ayrıca 12 Eylül'de son bulan seçmeli ders seçme süresi 21 Eylül'e kadar uzatıldı.

MEB'in genelgesine göre okul yönetimleri, hangi seçmeli derslerin okutulacağına dair herhangi bir belirleme yapmayacak. Özellikle öğretmen yokluğu gerekçesi ile öğrencileri ve velileri, belirli derslere yönlendirmeyecek. Örneğin bir okulda 10 öğrencinin seçmeli ders seçmesi halinde okul yönetimleri öğrencilere 'Okulda bu dersi verecek öğretmen yok, başka ders seçin' diyemeyecek. Söz konusu dersler için diğer okullardan maaş veya ek ders karşılığı öğretmen görevlendirmesi yapılacak. Bunun da mümkün olmadığı hallerde ücretli öğretmen temin edilecek.

Okullarda Kur\'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in hayatı ve temeli dini bilgiler dersleri öncelikle mevcut din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri tarafından okutulacak. Bunların yetersizliği halinde imam hatip liseleri meslek dersleri öğretmenleri görevlendirilecek. 10-12 Eylül ile 13-14 Eylül tarihlerinin okulların öğrencilerin isteklerini önceden görebilmeleri ve planlamalarını yapabilmeleri için öngörülmüş tarihler olduğunu açıklayan Bakanlık, bu nedenle öğrencilerin ve velilerin dilerlerse 21 Eylül'e kadar seçtikleri dersleri değiştirebileceklerini de bildirdi. Süresinde dilekçelerini vermeyenler dilekçelerini bu tarihe kadar verebilecekler.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

EĞİTİM Haberleri