Vejeteryan beslenme: Sebze bazlı beslenme ince kalmanızı, kolesterol seviyenizin düşük olmasını sağlayabilir. Sağlıklı ve dengeli beslenmeksizin vejetaryen beslenme düşündüğünüzden daha az sağlıklıdır. Sorun işlenmiş, yağlı, bol kalorili yiyeceklerdir. Bazı vejetaryenler işlenmiş gıda, beyaz pirinç ile hamur işleri gibi karbonhidratlara, peynire ve abur cubura yönelebiliyor. Ancak bu da istenmeye kilolara yol açar ve kronik hastalık riskinizi artırır.
Çok tahıllı ve buğday ekmeği: Buğday unuyla yapılmış ekmeğin poşetinde yüzde 100 tam buğday olduğu yazmadıkça sağlıklı değildir. Zenginleştirilmiş unlar rafinedir ve bu işlem boyunca besin değerleri soyulur. Bu şekilde tükettiğinizde kan şekerinizde sağlıksız bir yükselme olur ve bu durum kronik hastalıklara ve iltihaplanmaya yol açabilir. Tam tahıllar şeker ve kalp gibi kronik hastalık gelişme riskini düşürür.
Yağsız olan her şey: Yağsız, az yağlı ve yağı azaltılmış olan gıdalar size iyi görünebilir. Beslenmenizde az yağ iyi bir şeydir, fakat az yağlı ürünler genellikle fiyatıyla ilgilidir. Bir ürünün yağını alınca sodyum, şeker gibi içerikleri de artar. Yağ vücut fonksiyonlarının uygun şekilde çalışmasına yardım eder, önemli vitamin ve mineralleri absorbe eder, hormonları düzenler ve vücuda enerji verir. Yağları beslenmenizden çıkarmayın türünü değiştirin. Doymuş ve trans yağlardan uzak durun, Omega-3 yağ asitleri gibi doymamış yağları tercih edin.
Ekstra hafif zeytin yağı: Zeytinyağı tekli doymamış yağlar içerir ve bunlar da kalp ve şeker hastalığı ile bazı kanser türlerinin riskini azaltır. Ayrıca hafif olan zeytinyağının yağı azaltılmış değildir, işlenmesinde farklılık vardır. Zeytinyağı halen zeytinyağıdır ve bir yemek kaşığı yağ 120 kalori içerir.
Buzlu meyve karışımlı içecekler (Smoothie): Sağlıklı bir atıştırmalık gibi görünen bu karışımlar taze ve donmuş meyvelerden daha fazla şeker, yoğurt, süt içerir. Hazır aldığınız bu meyve karışımında en az 300 kalori bulunur ve içeriğine göre bu oran 700 kaloriye kadar çıkabiliyor.
Diyet gazlı içecekler: Bunları içtiğinizde birkaç kalori tasurruf edebilirsiniz, fakat siz yine gazlı içecek içiyorsunuz ve içindeki sağlığınız için kötü olan maddeler vücudunuza giriyor. 2013 yılında yapılan araştırmaya göre, günde 1 gazlı içecek tüketimiyle diyabet gelişme riskinin yüzde 22 arttığı belirlendi. Ayrıca diyet içeceklerde kullanılan yapay tatlandırıcıların geri teptiği görüldü. Diyet içecekler normallerinden birkaç kalori az olabilir fakat yapay tatlandırıcılar kilo alımına yol açıyor.
El dezenfektanları: Ellerinizi temizlemek için sabun ve sudan daha iyi bir şey yoktur. En az yüzde 60 alkol içeren bir el dezenfektanı mikropları ve bakterileri sağlıklı görünebilir. Ancak kendinizi enfeksiyona karşı korumak önemlidir, ancak bazı mikropların vücuda girmesi de önemlidir. Mikroplara maruz kalmazsak bağışıklık sisteminiz için kötülük yapmış olursunuz.
Sporcu içecekleri: Sporcu ve enerji içecekleri yetişkinler ve gençler arasında yaygındır. Ancak bunlar sayesinde vücudunuza bol şeker ve boş kalori yüklüyorsunuz. Enerji yiyecekleri gibi sporcu içecekleri de atletler için üretilmiştir. Ağır sporlar yapmıyorsanız bunlardan uzak durun.
Enerji yiyecekleri: Birçok enerji yiyeceği özellikle atletler veya yoğun egzersiz yapan kişiler için düşünülüp yapılmıştır. Şekerleme tarzındaki bazı enerji yiyecekleri doymuş yağ, şeker ve hidrojenize yağlar içerir ve kalorisi yüksektir. Bunlardaki şeker yetişkin bir kadının alması gereken günlük miktarın çok üzerindedir. Enerji yiyeceğinizin 100 ile 200 kalori arasında ve şeker ile karbonhidratının da düşük olmasına dikkat edin.