Peygamberimiz, korkaklığı neden kötü bir huy olarak nitelemiş olabilir

Bir kişide bulunan huyların en kötüsü cimrilik ve korkaklıktır.” (Ebu Dâvûd, Cihad, 21.) Peygamberimiz, korkaklığı neden kötü bir huy olarak nitelemiş olabilir bu kondua sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müslüman kişi cesur olmalıdır. Cesaret hem inandıklarını hem de dinini savunmada önemlidir.

Cesaret; korku, tehdit ve güç durumlar karşısında yiğitlik göstermektir. Sadakat ise doğruluk ve içtenlikle kurulan güçlü dostluk, gönülden bağlılık anlamlarına gelmektedir. Birey ve toplum olarak tüm Müslümanlar önce Allah'a (c.c.) sadakat göstermeli ve itaat etmelidirler. Bu ise O'nun emirlerine itaat etmek, yasakladığı şeylerden kaçınmak ve O'nun Resulü'ne içtenlikle bağlanmakla olur.

Yüce Rabb'imiz "... Her kim Allah'a ve Peygamberine itaat ederse, gerçekten büyük bir başarıya ulaşır." (Ahzâb suresi, 71. ayet.) buyurarak inananların kendisinden sonra elçisine itaat etmeleri gerektiğini bildirmiştir. Bir ayette de "Şüphesiz Allah inananları destekler, savunur. Doğrusu Allah hiçbir haini ve nankörü sevmez." (Hacc suresi, 38. ayet.) buyrularak, Müslümanların cesaret, sadakat ve itaat gibi üstün nitelikleri edindiklerinde hem zafere hem de Allah'ın (c.c.) sevgisine mazhar olacakları vaat edilmiştir. Peygamberimiz de bu ayetler ışığında cesur ve güvenilir bir nesil yetiştirdi. Ashab-ı Kiram adı verilen bu seçkin şahsiyetler, Peygamber Efendimize gönülden bağlandılar. Allah’a (c.c.) sadık bir kul, elçisine sadık bir dost oldular.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri