Ormansız yurt, vatan değildir sözünü kısaca açıklayınız

Mustafa Kemal Atatürk’ün ormansız yurt, vatan değildir sözünü kısaca açıklayınız.

Ormanlar insanların yaşama kaynaklarından biridir. Eğer bir yurtta orman yoksa oradaki insanların yaşamları zorlaşır. Yaşamı zor olan bir vatan ise yok olmaya mahkumdur. Bu yüzden ormansız bir vatan düşünülemez.

Ormanların varlığı ve korunması, doğal çevrenin korunması, doğal denge ve döngülerin oluşmasını sağlamak için gereklidir. Ormansız bir yurt, vatan değildir derken ağacın ve ormanın önemi ortaya konmaktadır.

Ormanların varlığı, yağışların gerçekleşmesi, afetlerin önlenmesi, havanın temizlenmesi, doğal çevrenin korunması, denge ve döngülerin gerçekleşmesi anlamına gelmektedir.

Neredeyse her konuda bilgiye, ön görüye ve anlayışa sahip olan Mustafa Kemal Atatürk, ormanlar ile ilgili görüşlerini aslında tek bir cümlede bizler için özetlemiştir. Bu sözüyle ormanların sahip olduğu öneme dikkat çekmek istemiştir. Bir toprak parçasını, vatan dediğimiz şey yapan unsur ormanların ta kendisidir. Sayesinde nefes aldığı, güzel vakit geçirebildiği, kendisinden başka canlıların da hayatlarını geçirdiği ormanlara sahip çıkmayan ve onları yok eden insanların yaşadığı ancak toprak parçası olabilir.

Üzerinde yaşadığımız, kültürümüzü ve uygarlığımızı devam ettirdiğimiz toprak parçalarına, yani vatanımıza değer vermemiz gerekmektedir. Bunun için de yaşadığımız çevreyi güzelleştirmek, yeni fidanlar dikerek yeşillendirmek ve zaten sahip olduğumuz ağaçları korumak bizim görevimizdir. Eğer ki tam tersi hareketler yapılırsa, o vatan değildir, sadece toprak parçası haline döner.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri