Olayların kuşaktan kuşağa aktarılmasında sözlü ve yazılı kültür arasında ne gibi farklılıklar vardır

Olayların kuşaktan kuşağa aktarılmasında sözlü ve yazılı kültür arasında ne gibi farklılıklar vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Olayların kuşaktan kuşağa aktarılmasında sözlü kültürde farklılıklarla olabildiği gibi yazılı kültürde de farklılaşma olabilmektedir. Sözlü olarak aktarımda anlatıcının da dinleyicinin de etkilerini düşünürsek olayın duygu boyutunda hatta olayın muhtevasında farklılıkların olacağını bilmekteyiz. Yazılı olarak da her olay farklı boyutlar kazanabilir bu da kelimelerin anlam katmanlarındaki güçle ilgilidir.

Sözlü kültürde düşünceleri anımsamak için kalıplaşmış deyişler kullanılıyor ve düşüncenin özünü bu deyişler oluşturuyor. Yazılı kültürden gelen bizler, kavramları ve nesneleri soyut düşünürüz, kategorize eder ya da ayrıştırırız. Sözlü kültürde ise düşünme süreci doğrudan ve basit, genellemeler, karşılaştırmalar yok. Tanımlara ihtiyaç duyulmuyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri