Ökaryot hücrelerde kalıtım materyalinin çift katlı zar ile çevrili olmasının amacı nedir

Ökaryot hücrelerde kalıtım materyalinin çift katlı zar ile çevrili olmasının amacı nedir, Çekirdeksiz hücrelerin yaşam sürelerinin, çekirdekli hücrelere göre daha kısa olmasının sebepleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ökaryot hücrelerde kalıtım materyalinin çift katlı zar ile çevrili olmasının amacı nedir?

Ökaryot hücrelerde kalıtım materyalinin çift katlı zar ile çevrili (aslında çekirdek zarı ile çevrilidir) olmasının amacı DNA'yı korumaktır.
Olası mutasyonlardan, hasarlardan kalıtım materyalini korur.Böylelikle çevresel faktörlerden DNA daha az etkilenir. Daha az mutasyona uğrama şansını olur ve daha sağlıklı hücrelere sahip olunur.

Çekirdeksiz hücrelerin yaşam sürelerinin, çekirdekli hücrelere göre daha kısa olmasının sebeplerini araştırınız.

Çekirdeksiz hücrelerin (prokaryot hücreler) yaşam sürelerinin, çekirdekli hücrelere (ökaryot hücreler) göre daha kısa olmasının sebebi genetik materyal ile çevrili olmamasıdır.
Prokaryot hücrelerde genetik materyal ayrıca bir çekirdek zarı ile çevrili değildir. Bu sebeple mutasyona daha acıktır ve yaşam süreleri daha kısadır. Aynı zamanda bu hücrelerin organelleri de yoktur.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri