Namaz vakitleri ne zaman girer ne zaman çıkar?

Cenabı Allah’ın biz kullarına farz yani zorunlu kıldığı günde 5 vakti Namaz vardır,

Kılmamız gereken 5 vaktinde belirli saatlerinde Namazlar başlar ve biter, Hiç Namaz kılınmayan zamanlar vakitler vardır. Bu nedenle her Namazın kendi vaktinde kılınması üzerimize bir sorumluluk ve gerekliliktir.

İlk olarak Sabah Namazının Vakti hakkında bilgi verelim ; Gecenin bitmesinden sonra sabahın tan yerinin ağarmaya başlamasından itibaren güneşin doğuşuna kadar olan zaman aralığında kılınan vakittir. Günün ağarmaya başlaması ile Güneşin doğmadan öncesinde kılınması gereken vakit Namazıdır.

Öğle namazının vakti ise şöyledir: Güneşin tam tepe noktaya geldiğinde, gölgenin doğu tarafa doğru uzamaya başladığı vakitten itibaren güneş tepe noktasında iken mevcut olan gölge hariç ki, buna “fecri zeval” denilir, Her şeyin gölgesinin bir veya iki katı oluncaya kadar devam eden zamanda kılınması gerekir.

İkindi Namazının kılınacağı vakit: Öğle namazının vaktinin çıktığı zamandan, güneşin batışına kadar olan zamandır. Yani her şeyin gölgesi bir veya iki katı olunca öğle namazının vakti çıkar, ikindi namazının vakti girer ve güneş batıncaya kadar devam eder.

Akşam Namazının Vakti ise şu zaman dilimidir : Güneş battıktan sonra başlayıp, güneşin battığı taraftaki kızıllık veya ondan sonra gelen beyazlık kayboluncaya kadar devam eden zaman dilimidir.

Yatsı Namazının Kılınma Vakti: Akşam namazının vakti çıktıktan sonra başlayıp sabah namazının vakti olan tan yerinin ağarmaya başlamasına kadar devam eden zaman dilimidir.

Vitir Namazının Vakti: Vitir namazının vakti de yatsının vaktidir. Ancak vitir, yatsı namazı kılındıktan sonra kılınmaktadır

Cuma Namazının Vakti: Cuma’nın vakti öğle namazının vaktidir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Dini Bilgiler Haberleri