İlave şekere dikkat edin. Bazı sebzeler, meyveler ve hatta süt ürünleri bile biraz doğal şeker içerir. Siz bunların yanında beyaz, kahverengi şeker, yüksek fruktozlu mısır şurubu tüketirseniz kendinizi riske atarsınız. İşte tüketmeniz gereken karbonhidrat türleri:
Fasulye: Börülce, kuru fasulye, siyah fasülye gibi fasulyenin her türü lif ve çok az şeker sağlıyor. Yaklaşık bir kase siyah fasulye 7 gram karbonhidrat ve 2 gram lif içeriyor.
Balkabağı: Bir başka az şekerli bol lifli karbonhidrat da oldukça önemlidir. Küp küp doğranmış bir kase balkabağı 22 gram karbonhidrat içerirken 6 gramdan fazla da lif barındırır. Ayrıca balkabağında hastalıkla savaşan antioksidan olan karotenoid bulunuyor.
Patlamış mısır: Tam tahıl olan patlamış mısırın bir kasesi 6 gram karbonhidrat ve 1 gram lif içerirken sadece 31 kaloridir. Patlatırken çok fazla yağ ve tuz eklemeyin.
Tatlı patates: Tüm patates türleri lif bakımından zengin karbonhidrat kaynağıdır, fakat tatlı patates balkabağı gibi karotenoidle de doludur. Ayrıca tatlı patateste biraz C vitamini, protein ve potasyum bulunur.
Muz: Tek bir muz 3 gram lif ve kalbiniz için yararlı olan B6 vitamini içeriyor. Bu vitamin vücudunuzda 100 farklı fonksiyon için gereklidir.
Çilek türleri: Çileğin her türü biraz lif ve çok sayıda vitamin ile antioksidan içerir. Yaban mersinleri favori olan çilek türüdür, çünkü bir kasesinde 84 kalori bulunur. Ayrıca bu küçük meyvelerden haftada bir kase yerseniz yaşlandıkça zekanızdaki azalma koruma altına alınacak.
Yulaf unu: Yulafın içindeki lif türü kolesterolü düşürmesinin yanı sıra kalp sağlığını iyileştiriyor ve kilo yönetimini düzenliyor. Şekerle tatlandırılmış olanlardan uzak durun.
Kinoa: 5 gram lif içeren kinoa, tam bir protein deposudur. Vücudunuz tarafından üretilmeyen ve yiyeceklerle karşılanması gereken 9 gerekli aminoasit kinoada bulunuyor.