Misafir on kısmetle gelir; birini yer, dokuzunu bırakır atasözünün anlamı

Misafir on kısmetle gelir; birini yer, dokuzunu bırakır atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı nedir, bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Konuksever milletimiz inanır ki misafir, ev sahibine fazla bir gider yüklemez. Allah, konuğun yediğinden kat kat fazlasını, kulumu ağırlıyor diye, ev sahibine verir. Türkler inanırlar ki konuk, ev sahibine fazla bir gider yüklemez. Tanrı, konuğun yediğinden kat kat fazlasını, konuk ağırlıyor diye, ev sahibine verir.

İnanışa göre Allah, konuğu kısmetiyle gönderir. Allah, konuk ağırlıyor diye ev sahibine konuğun yediğinden kat kat fazlasını verir. Bu bakımdan konuk, ev sahibine yük olmaz.

Misafir on kısmetle gelir birini yer dokuzunu bırakır atasözünün anlamı (TDK) nedir

Bu atasözü özellikle Türk misafirperverliğinin altını çizmektedir. Bir eve gelen misafir, o evin sahibine yük olmaz, ekstra bir gider yüklemez. Çünkü ev sahibi misafire izzet-i ikramda bulundukça evinin bereketinin artacağına inanır. Misafir ev sahibine, ev sahibinin kendisine sunduklarından kat kat daha fazlasını vermektedir.

Misafir on kısmetle gelir birini yer dokuzunu bırakır atasözünün cümle içinde kullanımı

Siz yeter ki gelin, bize külfet olmazsınız, sonuçta misafir on kısmetle gelir, birine yer dokuzunu bırakır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

ÖDEV & BİLGİ DÜNYASI Haberleri