Hatırlanacağı üzere, Danıştay, MEB yönetici atama yönetmeliğinde yer alan bazı hükümlerin yürütmesini durdurmuştu.
Danıştay İDDK'nun karar içeriği şu şekilde idi:
"A- Müdürlük görev süresinin uzatılmasına ilişkin değerlendirme sürecinde ilçe milli eğitim müdürü, eğitim kurumundan sorumlu şube müdürü ve insan kaynaklarından sorumlu şube müdürünün, değerlendireceği okul müdürü ile en az altı ay süreyle çalışmış olması gerektiği,
B- Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmelerinin sadece okul müdürünün teklifi üzerine yapılmasının doğru olmadığı, duyuru ve değerlendirme ölçütleri konularak yapılması gerektiği"
Ancak MEB bu karar üzerine daha önce yaptığı atamaları iptal etmemişti. Bunun yerine yönetici atama yönetmeliğini bütünüyle yürürlükten kaldırmış, müdür yardımcılığı için yazılı sınavı, müdürlük için ise müdür yardımcıları arasından sözlü sınavla seçimi esas alan bir değerlendirmeyi içeren yönetmeliği yürürlüğe koymuştu.
Bu yeni yönetmeliğe rağmen bir çok eğitim yöneticisi eski atamaların iptal edilmesi gerektiği belirtmiş ve bu doğrultuda MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliğinden görüş istemişti. Hukuk Müşavirliği ise bireysel davalar için verilen YD kararlarının, yeniden atanma imkanı vermediğini belirterek tüm hukukçuları şaşırtmıştı.
Bu görüşü veren MEB bu hukuk müşavirliği, Kasım ayı içinde bu kez İzmir il Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiği görüşte, atamaların iptaline yönelik olarak MEB İnsan Kaynaklarından görüş alınmasını önermiştir.
Bu yeni görüş yazısı göstermektedir ki, MEB açıkça hukuka aykırı olan bir durumu düzeltmekten kaçınmaktadır.
Ancak bunun sürdürülebilir bir yönü yoktur.
Bireysel veya sendikalar tarafından açılacak bir davada, Danıştay kararı öncesinde yapılan tüm atamaların iptaline dönük bir karar çıkması kuvvetle ihtimaldir.