Sorulardan biri de 2018 yılında velilerin ve öğrencilerin sıkıntılar yaşamasına ve mağduriyetlere yol açan Liseye Geçiş Sistemi (LGS) ile ilgili oldu.
LGS YERLEŞTİRMELERİ İÇİN 2 MODEL ÇALIŞILIYOR
İlk kez uygulanan LGS’de özellikle yerel yerleştirme kriterleri haksızlıklara neden olmuş, aileler istemedikleri okul türlerini seçmeye zorunlu kılınmıştı.
Selçuk, LGS yerleştirmeleriyle ilgili 2 modelleme üzerinde çalıştıklarını söyleyerek, lise yerleştirme sınavı ile ilgili 2 yapay modelleme yaptıklarını ve umut verici bir sonuç aldıklarını anlattı.
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ ÇALIŞMALARI
Coğrafi Bilgi Sistemi'ne ilişkin çalışmaların hızla tamamlanacağını anlatan Selçuk, 2019 yılı itibarıyla bütün okulların fiziksel imkanlarının oda oda ortaya konulmasının vizyon belgesinde bir hedef olarak yer aldığını belirttti.
Vizyon belgesindeki hedeflerin aslında stratejik bir değeri olduğunu da aktaran Selçuk, bu vizyon belgesindeki en önemli önermelerden bir tanesini şöyle anlattı:
"Bu belge diyor ki; eğitim bir sistemdir, alt sistemleri, alt bileşenleri vardır. Bir bileşenle ilgili en küçük oynama tüm alt sistemleri olumlu ya da olumsuz etkiler. Dolayısıyla bir ülke kendi eğitim sistemini dönüştürecekse bütün alt sistemlerin senkronize olarak hareket edeceği bir modelleme ihtiyacı var."
"Eğer bir dersin saat sayısını birden ikiye çıkarırsak, bazı derslerde 30 bine yakın öğretmen ihtiyacı birdenbire doğuyor." diyen Selçuk, bu yüzden vizyon belgesinin bir "tasarım projesi" değil, "tasarımın tasarımı projesi" olduğunu söyledi.