- Tebliğ Görevi: Peygamberler, Allah’ın (c.c.) emir ve yasaklarını insanlara ulaştırmak anlamına gelen tebliğ ile görevlendirilmiştir.
- Tebyin Görevi: Tebyin kelimesi sözlükte açıklamak, ayrıntılı anlatmak anlamına gelmektedir. Kur’an-ı Kerim’deki bir kısım ayetler kısa ve öz ifadeler içermektedir.
- Teşri Görevi: Yüce Rabbimizin doğru yolu göstermek üzere gönderdiği son peygamber Hz. Muhammed’in (s.a.v.) görevlerinden
birisi de teşridir. - Temsil Görevi: İslam dininde peygamberlik ve vahiy, ayrılmaz bir bütündür. Yüce Allah, tarih boyunca insanlara vahyini peygamberler vasıtasıyla ulaştırmıştır.
- Tezkiye Görevi: Tezkiye kelimesi temizlenme, arındırma anlamlarına gelir.
- Talim Görevi: Sözlükte “bir şeyi gerçek yönüyle kavramak, bir nesnenin şekli zihinde oluşmak, nesneyi gerçek haliyle bilmek” anlamındaki ilm kökünden türeyen ta‘lim “birine bilgi öğretmek, ders okutmak” demektir.
- Tilavet Görevi: Rabbimizin tüm insanlığa hitabı Kur’an-ı Kerim ile olmuştur. Onun hitabındaki güzelliği, etkileyiciliği ve edebi zevki anlayabilmek, Kur’an’ı dikkatlice okumakla olur.
Kur’an-ı Kerim’de Peygamber Efendimize hangi görevler verilmiştir
Kur’an-ı Kerim’de Peygamber Efendimize hangi görevler verilmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.