Kültürün oluşumunda edebiyatın işlevi nedir

Kültürün oluşumunda edebiyatın işlevi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kültür; insanların yediklerinden içtiklerine, giyim kuşamlarına, eğlence hayatlarına, iletişim şekillerine, sevgi, saygı, inanç ve benzeri gibi yaşamın her alanında olan bir şeydir.

Kültürel oluşumunda edebiyatın işlevi:

  • Edebiyat insanların davranış, tutum ve tavırlarını yönlendiren bir araçtır. Bunun sayesinde de toplum içerisindeki ahengi, düzeni ve uyumu sağlamada etkilidir.
  • Edebiyatın en büyük aracı dildir. Dil de kültürün oluşumunu sağlar. Dil sayesinde nesilden nesle kültür aktarılır.
  • Edebiyat topluma benlik kazandırmada önemli bir rol oynar. Toplumu diğer toplumlardan farklı kılan bir araçtır. Bunu da dil sayesinde yapar. Çünkü her toplum farklı diller kullanır. Farklı gelenekler benimser. Bunlar kendilerine özgüdür.
  • Edebiyatın kültüre olan bir yararı toplumsal birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygusunu vermesidir.
  • Edebiyat toplumsal kişiliğin meydana gelmesini ve sosyalleşmeye katkı sağlar.
  • Kültür bir milletin ananelerinin, hayat durumlarının kısaca tarihinin dil aracılığı ile bugünlere kadar gelmiş belgesidir. Edebiyatın aracı da dildir. Bu sayede kültürün oluşumuna büyük katkı sunar.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri