Önceden atalarımızın evine göçebe yaşayan insanlar geldiğinde onlara yiyeceğini, içeceğini, evini paylaşmıştır. Misafirlerine önem vermişlerdir. Onları ikramda bolca bulunmuş. Çünkü misafir evin bereketini artırır. Bu yüzden Kültürümüzde misafire ikramda bulunmak önemlidir.
Kültürümüzde misafire ikramda bulunmak çok önemlidir. Türkler misafire çok önem verir ve misafir kabul etmeyi, ağırlamayı çok sever. Bu durumun kültürümüzde yeri vardır.
Türk kültüründe misafirperverlik, konuk ağırlamak erdem dolu bir davranış ve ibadet olarak görülmektedir. Misafire ikramda bulunan, nazik davranan, seven, misafire evini açan, fedakarlık yapıp ikramlarda bulunan kişi ve aile kültürümüzde şerefli bir davranış gerçekleştirmiş olarak kabul edilmektedir.
Kültürümüzde misafirin tanıdık olup olmaması önemli değildir. Her gelen kişiye kapısını açan, evinde misafir eden toplumumuz, misafirin hangi inanca sahip olduğuna ya da hangi milletten olduğuna önem vermez. Toplumumuz gelen her misafir ile yemeğini, ikramlarını paylaşır ve kapısına gelen kişilerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederek misafire bu düşünce ile davranır.