Kul hakkı ile ilgili atasözü ve deyimler

Kul hakkı ne demek, kul hakkı ile ilgili atasözü ve deyimleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kul hakkı kavramının anlamı; insanların birbirleri üzerine olan haklarıdır. Örneğin annenin çocuklarında hakkı vardır. Arkadaşın arkadaşta hakları vardır. Örnekleri artırabiliriz.

Kul hakkı ile ilgili deyim örnekleri ve anlamları:

  • (Birine) Kul köle (kurban) olmak: Herhangi bir kişiye veya bir şeye bütünüyle bir doğruluk, saygı ve özveriyle bağlanmak anlamına gelmektedir.
  • Kul taksimi: Denk bir şekilde yapılan üleştirme, Allah (c.c) taksimi zıttı anlamına gelmektedir.
  • Kul yapısı: İnsanlar tarafından yapılmış olduğunu belirtmek için kullanılan bir deyimdir.

Kul hakkı ile ilgili atasözü örnekleri ve anlamları:

  • Kul azmayınca Hak yazmaz: Bir kişinin başına gelen kötülük, sıkıntı ve eziyetler kendisinin yol açmış olduğu davranışlardan kaynaklanır.
  • Kul hatasız olmaz: Bir insanın tüm hatalardan, yanlışlıklardan veya eksikliklerden arınması mümkün değildir. Yani kimse dört dörtlük olamaz.
  • Kul kullanan bir gözünü kör, bir kulağını sağır etmeli: Yanımızda çalışan kişilerin yaptıkları her şeyi görmemeliyiz. Bazı şeyleri de görmezden gelmesini bilmeliyiz.
  • Kul sıkılmayınca Hızır yetişmez: İnsanın sıkıntıları, dertleri veya üzüntüleri olmaz ise kendisine herhangi bir şey yapılmaz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri