Kloroplastın görevini tam olarak gerçekleştirememesi diğer organel ve hücreleri nasıl etkiler

Kloroplastın görevini tam olarak gerçekleştirememesi diğer organel ve hücreleri nasıl etkiler hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vücut denilen bu karmaşık yapı organizma olarak adlandırılmaktadır. Organizmanın içerisinde sistemler, organlar, dokular ve sonrasında hücreler bulunmaktadır. Hücrelerin yapısında ise birçok işlevi gerçekleştirmek adına organeller bulunmaktadır. Bu organel yapıları da hücre canlılığını ve dokuların canlılığını bize göstermiş olmaktadır.

Hücre organellerin her biri farklı bir görevi yerine getirmektedir. Mitokondri enerji üretirken, ribozom protein sentezler. Golgi aygıtı salgı sisteminden sorumlu iken çekirdekte dna yapısı ile alakalı değişkenlikler gözlenir. Ana kontrol her zaman çekirdektedir. Ancak bu sayılan özellikler hayvan hücresi için gereklidir.

Bitki hücrelerinde bu mitokondri görevi genellikle kloroplastlar almaktadır. Kloroplast özel bir yapıdan meydana gelmiştir. Bu yapı tıpkı üst üste dizilmiş bozuk paralar gibi görünmektedir. Her biri grana adını alırken renkleri de adından belli olduğu gibi yeşil renktedir. Kloroplastın en önemli görevi, besin sağlanması için fotosentezin gerçekleştirilmesini sağlamaktır.

Besin ihtiyacı sürekli bir şekilde olacak ve bu süreçte kloroplastın herhangi bir nedenle çalışmaması ya da görevini yapmaması da buna direk olarak engel olacak bir mekanizmadır. Sağlıklı bir bitki hücresi fotosenteze devam ederken, kloroplast hasarı olan hücre fotosentezi gerçekleştiremez ve ölür.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri