Kişilerin ve şirketlerin uzayda maden arayıp ticareti yapabilmesine imkan tanıyan ülke hangisidir

2015 yılında uzay madenciliği yasası çıkararak kişilerin ve şirketlerin uzayda maden arayıp ticareti yapabilmesine imkan tanıyan ülke hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 27 Mayıs 2017 Cumartesi 677. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Tuğba ACAR İstanbul'tan katılıyor, Ana Sınıfı Öğretmeni.

Soru :  2015 yılında uzay madenciliği yasası çıkararak kişilerin ve şirketlerin uzayda maden arayıp ticareti yapabilmesine imkan tanıyan ülke hangisidir 

A- ABD

B- Rusya

C- Çin

D- Hindistan

Doğru Cevap: ABD

18 Kasım 2015'te ABD Kongresi'nden 2015 Uzay Yasası geçtiğinde aslında ... Elbette, bu yasa ile biz özel şirketlerin yatırım planları arasına ... keşfin ve kullanımının tüm ülkelerin çıkarına ve yararına olması gerektiğini söyler.

ABD'den sonra bir ülke daha uzayda madencilik peşinde

Avrupa'nın küçük ama zengin ülkesi Lüksemburg, uzayda madencilik yapmanın peşinde. 543 binlik ülke, Çarşamba günü yaptığı açıklamayla birlikte bu alanda çalışmalar yapan ikinci ülke haline geldi.
Dünya'ya yakın cisimlerde maden arayışı, özellikle son yıllarda önemini bir hayli artırdı. ABD'nin geçtiğimiz Kasım ayında çıkardığı Uzay Yasası, Avrupa ülkelerini de harekete geçirmiş gibi görünüyor.
 
Avrupa'nın yalnızca 543 binlik bir nüfusa sahip küçük ama zengin ülkesi Lüksemburg, Çarşamba günü yaptığı açıklamayla birlikte bu alanda kullanılabilecek yeni teknolojilerin üretimini teşvik edeceğini duyurdu. Uzay madenciliği konusunda Ar-Ge çalışmaları yapan şirketlere doğrudan yatırım da yapabileceğini belirten devlet, bu alanda Avrupa'nın lider ülkesi haline gelmek istiyor.
 
Asteroit madenciliği konusunda böylesine bir girişime imza atan ilk Avrupa ülkesi Lüksemburg, aynı zamanda ABD'nin ardından bu alanda çalışmalar yapan ikinci ülke oldu. Avrupa'nın uzay madenciliği merkezi haline gelmeyi planlayan Batı Avrupa ülkesi, bulunan minerallerin mülkiyet hakları konusundaysa henüz herhangi bir karar çıkarmadı.
 
Lüksemburg başkanı Étienne Schneider, gelişmelerden oldukça umutlu olduğunu açıkladı. Uzay ve uydu sanayisinin yenilikçi ekonomik gelişmelerini destekleyeceklerini söyleyen Schneider, bu kapsamda ABD merkezli birçok şirketle görüşme halinde olduklarını da sözlerine ekledi. Lüksemburg'a uzay madenciliği konusunda danışmanlık yapacak isim ise eski Avrupa Uzay Ajansı başkanı Jean-Jacques Dordain olacak.
 
Barack Obama'nın geçtimiz Kasım ayında açıkladığı Uzay Yasası, Amerikan firmalarının resmi olarak uzayda madencilik yapmalarının önünü açmıştı. Google'ın kurucusu Larry Page'in şirketi Planetary Resources ve Deep Space Industries, şu an için asteroit madenciliğinin en önemli firmaları. NASA'nın verilerine göre, yakın zamanda maden arayışına çıkmayı planlayan Planetary Resources'ın ulaşabileceği 1500'den fazla asteroit var.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yarışma Soruları Cevapları Haberleri