Kır Çiçekleri Gibiyiz Rengarenk Cevapları

6. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Kır Çiçekleri Gibiyiz Rengarenk Sayfa 27, 28, 29, 30, 31, 32 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kır Çiçekleri Gibiyiz Rengarenk Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 27 Cevapları

Ülkemizi bir çiçek bahçesine benzetebilir miyiz? Bahçeyi toplumu oluşturan farklılıklar bütünü olarak düşünürsek neler söyleyebiliriz?

Cevap: Çiçek bahçesi teriminin sözlükte anlamı; çiçek yetiştirilen veya çiçeklerle kaplanmış süslü bahçedir. BUradan yola çıkarak evet benzetebiliriz. Ülkemizde farklı dilden, farklı ırktan, farklı düşüncelerde insanlar bir arada yaşayabilmektedir. Tıpkı aynı bahçede beraber yaşayan rengarenk çiçekler gibi.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 28 Cevapları

Sıra Sizde

Aşağıdaki adımlarda yer alan yönergeleri takip ederek etkinliği yapınız.

Yukarıdaki soruları cevapladıktan sonra aşağıdaki soruları sınıfça tartışınız.

Sizce bazı meslekleri neden sadece kadınlarla ya da sadece erkeklerle ilişkilendiriyoruz?

Cevap: Toplumsal yaşamdaki ilk ayrım ve farklılık sebebi olan cinsiyet; kişisel algıyı, fiziksel özellikleri, toplumun beklentilerini ve mesleğe yönelimi etkileyen birincil faktördür. Bireyler olarak dâhil olduğumuz toplumsal yapılar özgün kültürel dinamikleri ile cinslerden beklentilerini farklılaştırsa da birçok kültürde kadın ve erkekten farklı rol ve davranışlar beklenmekte ve toplumsal yüklemeler ile gelişen bu farklılıklar bireylerin mesleki tercihlerini de etkilemektedir. Cinsiyetlere yüklenen roller, kadın ve erkeğin yaptıkları işler ile yönelebileceği meslekleri de ayrıştırmış ve cinsiyetler temelinde yapılan bu ayrım zamanla bazı mesleklerin kadın mesleği, bazı mesleklerin de erkek mesleği olarak algılanmasına neden olmuştur. Bunun en önemli nedenlerinden birisi erkeklerin doğumdan itibaren bireysel değerlerle (bağımsız, eril, atak vb.); kadınların ise hizmete veya bakıma yönelik değerlerle (dişil, toplulukçu, insanı dikkate alma vb.) sosyalleşmesidir.Ön yargılarımızdan dolayı böyle bir ilişkilendirme yapıyoruz.

Kadın ve erkek ayrımı olmadan herkes her mesleği yapabilir mi? Nedenleriyle birlikte söyleyiniz.

Cevap: Bazı özel durumlar hariç evet yapabilir. Kişi mesleği icra edecek yeteneğe sahipse erkek veya kadın olmasının bir önemi yoktur.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 29 Cevapları

Genç adamı üzen insanların bu davranışları hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Cevap: İnsanların genç adama kaşı davranışlarını çok yanlış buluyorum. İnsanları dış görünüşlerine göre yargılamamak gerekir. Her ne kadar genç, kağıt toplasa da onun kağıt toplaması kitap okumasına engel değildir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 30 Cevapları

1. Anne, otizmli çocuklara karşı gösterilen hangi davranışlardan rahatsız olmaktadır? Söyleyiniz.
Cevap:
Otizmli çocukların yaşıtlarından daha çabuk öğrendiği düşüncesinden rahatsızdır.

2. Yaşadığınız çevrede özel gereksinimi olan bireyler var mıdır? Bu bireylere karşı nasıl davranmamız gerektiğini açıklayınız.
Cevap: Bunu kendiniz cevaplamalısınız.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 31 Cevapları

Günümüzde insanların dinî, etnik ve mezhep ayrımı yapmadan bir arada barış ve huzur içinde yaşaması için gerekli olan hususlar nelerdir? Söyleyiniz.
Cevap: Saygı, sevgi, hoşgörü, empati kurabilmek gereklidir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 32 Cevapları

Verilen ifade ile kilimi ilişkilendirerek “Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz.” konulu bir kompozisyon yazınız.

Anadolu kültürel zenginliğin çok canlı şekilde yaşandığı bir coğrafyadır. Farklı dini ve mezhebi özelliklere sahip, farklı etnik kökenden gelen insanların yaşadığı bir yurttur Anadolu. Ancak tüm bu farklılıklar bir bütünü oluşturmaktadır. Farklı kültürel özellikler saygı ve sevgiyle bir arada bulunmaktadır. Birbirini tamamlayan bu zenginlikleri bir arada tutmanın yolu da ön yargıları yıkmak, ayrımcılığa karşı çıkmak ve farklılıklara saygı duymaktır.
İnsan sevgisi bütün farklılıkların önüne geçmelidir. Öyle demiş Yunus Emre “Yaratılanı severim Yaradan’dan ötürü”. Dolayısıyla kimsenin kimseden bir üstünlüğü yoktur. Farklılıklarımız ancak bir mozaik üzerindeki renkler kadardır. Onlar da ayrılırsa kırılır, bütün olunca anlamlı ve sağlam durabilirler.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri