Kabak Tadı Vermek deyiminin anlamı ve kısaca hikâyesi

Bu yazımızda sizlere Kabak Tadı Vermek deyiminin anlamı ve kısaca hikâyesi hakkında bilgiler vereceğiz.

Kabak Tadı Vermek deyiminin anlamı:

Aynı şeyleri sık sık söyleyip birilerini bıktırmak, usandırmak.

Kabak Tadı Vermek deyiminin hikâyesi:

Çenesi düşük olmamak, aynı konuları tekrarlayıp başkalarını bıktırmamak lazım. Söylenecek sözü, yapılacak işi olmayanlar kabak tadı verirler.

Bekri Mustafa, bir gün Ahmet Ağa ismindeki bir arkadaşın evine misafirliğe gitmiş. Ev sahibi, cimri mi cimriymiş. Bekri’ye arkadaşı, her gün kabaktan yapılmış yemekler ikram etmiş. Sabrı tükenen Bekri Mustafa “ Bu iş kabak tadı verdi!” diyerek bir akşam, arkadaşının evinin yanında bulunan bir camiye gitmiş, minareye çıkarak şunları söylemiş:

                Ahmet derler var bir kişi

                Hayra yorar yoktur işi

                Sabah akşam kabak aşı

                Yenir mi ya Resulallah!


Deyim Nedir?

Genellikle gerçek anlamından uzaklaşmış birden çok sözcükten oluşan, bir kavramı ya da durumu karşılayan kalıplaşmış sözcük gruplarıdır.

Daha fazla deyim için tıklayınız.

Deyimlerin Genel Özellikleri

Deyimler, duygu ve düşünceleri bir bütün olarak anlatan, en az iki kelime ile kurulan, bir kavramı yada bir fikri belirlemek için ortaya çıkan kalıplaşmış gramer birlikleridir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EgitimSistem.Com Özel Haber

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Deyimlerin Anlamları Haberleri