K harfi ile başlayan mesleklerin isimleri veya adları nelerdir. A’dan Z harfine kadar meslek grupların isimlerini sitemizden bulabilirsiniz. Bu nedenle bu makalemizde sizler için baş harfi K olan meslek çeşitlerinin listesini derledik. Burada yer almayan meslekleri yorum kısmından bize yazabilirsiniz.
K harfi ile başlayan meslekler
- Kabin Memuru
- Kadın Giysi Tasarımı Teknisyeni
- Kadın Terzisi
- Kağıt Teknikeri
- Kalıp Öğretmeni
- Kalıpçı
- Kalıpçılık Teknikeri
- Kalite Kontrol Teknisyeni (Tekstil Konfeksiyon)
- Kalorifer Ateşçisi
- Kaloriferci
- Kaporta Tamircisi
- Karofayans Döşeyicisi
- Kasiyer
- Kat Görevlisi
- Kaymakam
- Kaynak Teknikeri
- Kaynakçı
- Kepçeli Araç Operatörü
- Kimya Mühendisi
- Kimya Öğretmeni
- Kimya Teknikeri
- Kimya Teknisyeni
- Kimyager
- Kontrol Sistemleri Teknikeri
- Kontrol ve Enstrümantasyon Teknolojisi Teknisyeni
- Kozmetik Teknikeri
- Kuaförlük / Cilt Bakımı ve Güzellik Bilgisi Öğretmeni
- Kule Vinç Operatörü
- Kuru Temizlemeci
- Kuyumcu
- Kütüphaneci
Kabin memuru, yolcu taşımacılığı yapan hava taşıtlarında yolcuların güvenliği ve konforu ile ilgilenen, gerekli bilgileri onlara ileten, ihtiyaç duyulduğunda pilot ve yardımcı pilotların kokpit dışındaki talimatlarını yerine getiren görevlilerdir.
Kasiyer, yazar kasa ve öz-çıkış perakende mağazasında satış noktası gibi çeşitli yerlerde işletilen bir kişidir.
Kaymakam Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yönetim sisteminde, ilçenin mülki idare amiridir. Türkiye'de bundan önceki yönetim sistemi olan parlamenter yönetim sistemine göre kaymakam, hükûmet adına -yani Bakanlar Kurulu- görev yürütmekte idi.
Kimyager, kimyasal bileşikler üzerinde araştırmalar yapar ve bu araştırmaları, yeni ilaç, kozmetik, yiyecek ve içecek gibi ürünler oluşturmak ve geliştirmek için kullanır.
Kuyumculuk, altın başta olmak üzere değerli metal ve taşların işlenerek takı ve yatırım aracı olarak kullanılan eserlere dönüştürülmesi sanatıdır. Bu eserlerin ticareti de kuyumculuk olarak adlandırılır.
Kütüphaneci, bir kütüphanede profesyonel olarak çalışan, bilgiye erişim ve bazen de sosyal veya teknik programlama sağlayan kişidir. Ayrıca kütüphaneciler, kullanıcılara bilgi okuryazarlığı hakkında talimatlar sağlar.